Με ανοιχτές πλέον τις μετακινήσεις και εκτός νομών, τα πλοία να σαλπάρουν για Κρήτη και Εύβοια και τα αεροσκάφη να εκτελούν πτήσεις εσωτερικού άρχισε η τρίτη φάση της άρσης των περιορισμών και επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση των πολιτών μεταξύ των νομών. Εντατικοί οι έλεγχοι και σε λεωφορεία, ωστόσο τουλάχιστον τέσσερα τροχαία συνέβησαν στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται στα διόδια των Αφιδνών και στα δύο ρεύματα.

Από το πρωί, 90.000 οχήματα έχουν διασχίσει την Εθνική οδό Κορίνθου -Πατρών.

Κατά 30% αυξημένη ήταν η κίνηση των οχημάτων από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ αύξηση σημειώθηκε και στη διέλευση των οδηγών από τα διόδια των Μαλγάρων, εκεί όπου από τις 6 τα ξημερώματα και έπειτα από εντολή της αστυνομίας άνοιξαν έντεκα λωρίδες κυκλοφορίας αντί για έξι και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί.

Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί ως και κατά 90% στην έξοδο από Θεσσαλονίκη και ήδη οδηγοί που κατευθύνονται σε εξοχικά στη Χαλκιδική μιλούν για «κομφούζιο» .

«Επιτρέπονται πλέον οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη και την Εύβοια. Η μετακίνηση προς τα νησιά θα επιτραπεί από τις 25 Μαΐου εφόσον διατηρηθεί η καλή επιδημιολογική εικόνα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και υπενθύμισε ότι σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εξωτερικού η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε πέντε οδηγίες που προβλέπουν παρατάσεις στην αναστολή πτήσεων μεταφοράς επιβατών. Παράλληλα, παρατείνεται και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη-Ευρωπαίων πολιτών».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση, Αθανασία Σταμοπούλου, Γιώργος Μίνος

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΕΟ κοντά στους μαθητές
Επόμενο άρθροΗ βιταμίνη Β3 αναζωογονεί τον ενεργειακό μεταβολισμό σε μυϊκές παθήσεις