Βίζα θα χρειάζονται οι Αμερικανοί πολίτες από το 2021προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλούνται να προετοιμαστούν.

 

Η αγορά της τριετούς άδειας αντί ενός προγραμματισμένου τέλος 7 ευρώ (7,90 δολάρια) θα είναι «εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη» και θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν ελεύθερα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, αν και δεν περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, σύμφωνα με την etiasvisa .com, ένα ταξιδιωτικό κέντρο με έδρα τη Μαδρίτη, αναφέρει το Bloomberg.

 

Ανταποκρινόμενη στις ειδήσεις που βασίζονται στον ιστότοπο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η ΕΕ δεν απαιτεί βίζες.

 

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να λάβουν επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε οι αεροπορικές εταιρείες να μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

 

Επί του παρόντος, οι πολίτες των ΗΠΑ χρειάζονται βίζα για διαμονές άνω των 90 ημερών στην ΕΕ, η οποία ωστόσο αποφάσισε να υιοθετήσει ένα αυστηρότερο σύστημα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

 

Περίπου το 61% των Αμερικανών ταξιδιωτών στην Ευρώπη το 2017 κατευθύνθηκε προς τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, οι οποίες θα καλύπτονται από την άδεια.

 

Ο μεγαλύτερος προορισμός ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ποτέ δεν ανήκε στη ζώνη ταξιδιών χωρίς βίζα και πιθανότατα θα πρέπει να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις μετά την αποχώρησή του από την ένωση.

 

Η Ευρώπη είναι ο πιο δημοφιλής περιφερειακός προορισμός για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, ακολουθούμενη από την Καραϊβική και την Ασία, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤην έξοδο «βλέπουν» 7.000 τραπεζικοί υπάλληλοι
Επόμενο άρθροΓια το Hilton της Λευκωσίας