Το 1ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ στο νησί της Αστυπάλαιας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  το περασμένο Σάββατο 13 έως την Τρίτη 16 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή ποδηλατών που ταξίδεψαν από την Αθήνα για να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού.

 

Η ποδηλατική δράση περιελάμβανε διαδρομές για ποδηλάτες όλων των επιπέδων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές αλλά και τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, να γευτούν τοπικά εδέσματα, να διασκεδάσουν με παιχνίδι θησαυρού αλλά και παραδοσιακό γλέντι.

Έχοντας ως σκοπό την εδραίωση της Αστυπάλαιας ως προορισμού ευζωίας το Astypalea Cycling Festival 2018, στηρίζεται στο marketing plan και την καμπάνια επικοινωνίας “Astypalea. The Aegean Energy Spring” που έχει εκπονηθεί και υλοποιείται από την εταιρία συμβούλων της Αστυπάλαιας. Στόχος της καμπάνιας είναι να αναδειχθεί ο μοναδικός χαρακτήρας και η θετική της ενέργεια, καθώς και η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η προσέκλυση ειδικών κοινών και η επέκταση της τουριστικής περιόδου με σύγχρονους τρόπους και μεθόδους προβολής.

 

Το φεστιβάλ οργανώθηκε από το Δήμο Αστυπάλαιας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της εταιρείας Παπαστράτος, στο πλαίσιο του προγράμματος Astypalea Smoke Free, μία μεγάλη, πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

 

«Προχωράμε με συγκροτημένο σχέδιο και προσκαλούμε τους επισκέπτες μας να ζήσουν τη μαγεία του νησιού και να αισθανθούν τη θετική του ενέργεια με τον πιο απολαυστικό, οικολογικό και υγιεινό τρόπο, το ποδήλατο, στηρίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα Astypalea Smoke-Free για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη.

 

Σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια αποτέλεσε και από φέτος πόλο έλξης για τους τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσφέροντας ένα σύνολο τουριστικών εμπειριών που συνδυάζεται απόλυτα με την φυσική ομορφιά και την αυθεντική φιλοξενία των κατοίκων.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυξάνονται οι δαπάνες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα για έρευνα
Επόμενο άρθροΗ Γερμανία θα πρέπει να προωθήσει τον Βάιντμαν ως επικεφαλής της ΕΚΤ