Επαναλειτουργούν από σήμερα  τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά και τα εκπτωτικά καταστήματα. Τα αντισηπτικά, τα γάντια και  οι μάσκες υπήρχαν παντού, τηρήθηκαν και οι αποστάσεις ανάμεσα σε πελάτες και εργαζόμενους.

Πρεμιέρα σήμερα, μετά απο σχεδόν δύο μήνες για τη λειτουργία εμπορικών κέντρων και εκπτωτικών χωριών. Ενημερωμένοι οι καταναλωτές, με γάντια και μάσκες προσαρμόστηκαν εύκολα στη νέα πραγματικότητα για τις αγορές τους.

Μπαίνοντας στο εμπορικό κέντρο, στον κοινόχρηστο χώρο συνίσταται η χρήση μάσκας, τόσο από τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες, ενώ μέσα στα εμπορικά καταστήματα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες η χρήση ανελκυστήρων απαγορεύεται. Συσκευές απολύμανσης χεριών τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία, πιστοποιημένες εταιρίες έκαναν συστηματικά απολύμανση των χώρων και ανά διαστήματα ακούγονταν ηχητικές αναγγελίες με τα μέτρα προφύλαξης.

«Τις τελευταίες ημέρες έγιναν σημαντικά βήματα στο δρόμο για τη νέα κανονικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Τα καταστήματα εστίασης που στεγάζονται μέσα στα εμπορικά κέντρα λειτουργούν μόνο με παραγγελίες και θα ανοίξουν στις 25 Μαϊου. Κλειστοί παραμένουν κινηματογράφοι και παιδότοποι.

ΠΗΓΗ ΕΡΤ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΑΚΗ – ΣΟΝΙΑ ΦΙΛΗ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την αναδιάρθρωση του Υπουργείου Εξωτερικών και τα ελληνοτουρκικά
Επόμενο άρθροΑ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο της καραντίνας