Μοιράσου το άρθρο:

Πολύ μικρό αποδείχτηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος στο Βόλο, που από πολύ νωρίς κατακλύστηκε από εκατοντάδες φανατικούς φίλους της καλής Ελληνικής μουσικής, σε μια μαγική συναυλία – αφιέρωμα, που «έκλεψε» τις καρδιές όλων και ήταν γεμάτη ποίηση, μουσική, τραγούδι, όμορφες εικόνες και νοσταλγία.

Η συναυλία αυτή ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους, έναν άνθρωπο του πνεύματος, που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, πριν από ένα χρόνο. Τον Μάνο Ελευθερίου.

Για τον λόγο αυτό συνεργάστηκαν πολλοί φορείς της πόλης του Βόλου, όπως είναι η Χορωδία των Εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», με τη σύμπραξη πολλών μουσικών και ερμηνευτών, προκειμένου ο Βόλος να τιμήσει έναν σπουδαίο άνθρωπο της ποίησης και των γραμμάτων και παράλληλα να παρουσιάσει μια συναυλία, με τα καλύτερα τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών, που μελοποίησαν ποιήματα και στίχους του μεγάλου δημιουργού.

Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Το πιο θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν οι σπουδαίοι συντελεστές της βραδιάς παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που «έκλεψε» τις καρδιές όλων, με τα εμβληματικότερα τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού, που τιμήθηκε από την πόλη του Βόλου, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, για το σημαντικό έργο που άφησε παρακαταθήκη προς τις επόμενες γενιές.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος είχαν οι Νίκος Αλεξίου και Αλέξανδρος Καζίλας, η
Μαέστρος της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας ήταν η Στάσα Τζάλλα, συμμετείχε η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας με σολίστ τον Νίκο Αλεξίου και την Ελευθερία Μυτιλιού
Ορχήστρα: Μπουζούκι : Αλέξανδρος Καζίλας, Πιάνο: Εύη Κανελλοπούλου, Κιθάρα: Νίκος Αλεξίου, Ακκορντεόν: Ζαφείρης Κουκουσέλης, Kιθάρα: Κώστας Παππάς, Ντράμς: Άγγελος Τσιριγωτάκης, Μπάσο: Κώστας Μεγγές.

Η πρόεδρος της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας κ. Δέσποινα Κόντου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», κ. Κων/νος Σκριάπας εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της βραδιάς και για το γεγονός ότι η Βολιώτικη κοινωνία έδειξε με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη εκτίμηση και τον απόλυτο σεβασμό στη μνήμη ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου, που συνδιαμόρφωσε, μαζί με άλλους, το νεότερο μουσικό μας πολιτισμό και τα Ελληνικά Γράμματα.

Οι διοργανωτές του εντυπωσιακού αυτού αφιερώματος για τον Μάνο Ελευθερίου (Χορωδία Εκπαιδευτικών, Δίκτυο «Περραιβία» και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας), έχουν συνεργαστεί και άλλες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν και κατατάσσονται στους πλέον δραστήριους εθελοντικούς φορείς της Θεσσαλίας και όχι μόνο, που έχουν μεγάλο πολιτιστικό, επιστημονικό και κοινωνικό έργο, στηρίζοντας συστηματικά τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας και προσφέροντας εκδηλώσεις πολιτισμού σπάνιας ομορφιάς και αισθητικής.

Τέλος, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ανακοινώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, τρεις μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο Βόλο στις 12/6 , στα Τρίκαλα στις 13/6 και στα Φάρσαλα στις 14/6/2019, με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων σε όλη τη Θεσσαλία.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις που υποστηρίζει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας
Επόμενο άρθρο«Όταν αρχίζει ο χορός τη σταματώ τη σκέψη, μιλεί η καρδιά με το ρυθμό κι εκεί δεν έχει θέση!»