Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ, Γιουσουφά Μουκόκο, ο οποίος στις 20 Νοεμβρίου γίνεται 18 ετών, είναι η έκπληξη στην αποστολή της Γερμανίας που ανακοίνωσε ο Χάνσι Φλικ, ενώ εντυπωσιακή είναι η επιστροφή του Μάριο Γκέτσε στην εθνική μετά από πέντε χρόνια.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας, ανακοίνωσε την αποστολή του με 26 παίκτες για το τουρνουά του Κατάρ (20/11-18/12), συμπεριλαμβάνοντας ον Μουκόκο, ο οποίος έχει σκοράρει έξι φορές στη Bundesliga αυτή τη σεζόν.

«Ο Γιουσουφά είναι έντονος και γρήγορος παίκτης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτόν», είπε ο Φλικ.

Ο επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης, Νίκλας Φούλκρουγκ, κέρδισε επίσης μια θέση μετά από μια εκπληκτική σεζόν με 10 γκολ μέχρι στιγμής, και μετά την απουσία των τραυματιών Τόμο Βέρνερ και Λούκας Νμέτσα.

Όμως, η επιστροφή του 30χρονου μέσου Γκέτσε προκάλεσε επίσης αίσθηση. Ο σκόρερ του τελικού στη Βραζιλία το 2014, είναι στην καλύτερή του κατάσταση μετά την την επιστροφή του στην Budesliga με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης αυτή τη σεζόν.

«Ο Μάριο Γκέτσε είναι εκεί. Το 2017 ήταν η τελευταία φορά. Ο Μάριο είναι απόλυτα χαρούμενος και το ίδιο και εμείς που τον έχουμε. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο στους τελευταίους αγώνες», είπε ο Φλικ στη συνέντευξη Τύπου

Η Μπάγερν Μονάχου παρείχε έναν ισχυρό πυρήνα στη μεσαία γραμμή με τους, Τόμας Μέλερ, Τζαμάλ Μουσιάλα, Λιρόι Σανέ, Σέρζε Γκνάμπρι, Λέον Γκορέτσκα και Τζόσουα Κίμιχ, ενώ ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ θα ηγηθεί της ομάδας και παραμένει πρώτη επιλογή για τέταρτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η τέσσερις φορές νικήτρια Γερμανία θέλει να επανορθώσει για τον αποκλεισμό της στους ομίλους το 2018 και να ξεκινήσει τους αγώνες της στον 5ο όμιλο με την Ιαπωνία στις 23 Νοεμβρίου.Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει την Ισπανία τέσσερις ημέρες αργότερα και την Κόστα Ρίκα την 1η Δεκεμβρίου.

Η Γερμανία αναχωρεί για το Ομάν τη Δευτέρα, όπου θα παίξει τον τελευταίο της αγώνα προετοιμασίας στις 16 Νοεμβρίου πριν πετάξει για τη Ντόχα.

Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ Μάρκο Ρόις και ο αμυντικός Ματς Χούμελς, ωστόσο, έχασαν την ευκαιρία να αγωνιστούν, με τον πρώτο να αποτυγχάνει να αναρρώσει εγκαίρως από έναν ακόμη τραυματισμό.

Ο Ρόις είχε χάσει επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αφού υπέστη τραυματισμό την παραμονή της αναχώρησής του για τη Βραζιλία όπου κέρδισε τον τίτλο.

«Δοκίμασε τα πάντα για να προλάβει αυτό το τρένο. Μας πονάει γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε χρησιμοποιήσει την ποιότητά του», είπε ο Φλικ.

Aναλυτικά:

Τερματοφύλακες: Μανουέλ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Μαρκ Άντρε τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Κέβιν Τραπ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Αμυντικοί: Ματίας Γκίντερ (Φράιμπουργκ), Αντόνιο Ρούντιγκερ (Ρεάλ Μαδρίτης), Νίκλας Ζίλε (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Νίκο Σχλότερμπεκ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Τίλο Κέχρερ (Γουέστ Χαμ), Νταβίντ Ράουμ ( Λειψία), Λούκας Κλόστερμαν, Άρμελ Μπέλα Κότσαπ (Σαουθάμπντον), Κριστιάν Γκίντερ (Φράιμπουργκ)

Μέσοι: Ιλκάι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Γιόνας Χόφμαν (Γκλάντμπαχ), Λέον Γκορέτσκα, Σέρζε Γκνάμπρι, Λιρόι Σανέ, Τζαμάλ Μουσιάλα, Τζόσουα Κίμιχ, Τόμας Μίλερ (όλοι Μπάγερν Μονάχου), Γιούλιαν Μπραντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Μάριο Γκέτσε (Άϊντραχτ Φρανκφούρτης)

Επιθετικοί: Κάι Χάβερτς (Τσέλσι), Γιουσούφα Μουκόκο (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Νίκλας Φούλκρουγκ (Βέρντερ Βρέμης), Καρίμ Αντεγιέμι (Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή θα καταθέσουν Δημητριάδης, Μπίτζιος, Λαβράνος, Ντίλιαν
Επόμενο άρθροΙσχυρά οικονομικά αποτελέσματα από την Capital Product Partners