Συνάντηση με νέους επιστήμονες και εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να έχουν οι νέοι την ευκαιρία να δημιουργήσουν στον τόπο τους και να έχουν πορεία κερδοφορίας που θα έχει αντανάκλαση στο κοινωνικό σύνολο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης κατά την περίοδο της σκληρής λιτότητας ήταν να ληφθούν οι πρωτοβουλίες ώστε να αυξηθούν οι δαπάνες για ανθρωπιστική κρίση αλλά και την έρευνα και την καινοτομία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα «Δημιουργώ, ερευνώ καινοτομώ» το οποίο έδωσε τη δυνατότητα να εκταμιευτούν συνολικά 500 εκατομμύρια ευρώ -ποσό ρεκόρ σε ό,τι αφορά χρηματοδότηση νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Μίλησε για τη δημιουργία ενός πλέγματος ενίσχυσης της καινοτομίας και παντρέματος με την έρευνα και την αγορά εργασίας.

«Αν θέλει κάποιος να είναι οδοστρωτήρας να είναι απέναντι στη διαφθορά και διαπλοκή και όχι στους αδύναμους» υπογράμμισε.

Ο παντοκαφενές της ΚΟΙΝΣΕΠ απασχολεί αποκλειστικά άτομα με αναπηρία.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο CNN Greece και είχε ολιγόλεπτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας, DPG, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε με στελέχη και δημοσιογράφους και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή:Τρεις 90χρονοι φίλοι μαζί από παιδιά
Επόμενο άρθροΗ Τεχεράνη παρουσίασε χάρτη με τις συντεταγμένες του drone των ΗΠΑ που κατερρίφθη