Ο Ομέρ Τσελίκ δεν δίστασε να σχολιάσει ότι είναι καλό να κρατά φρέσκο στη μνήμη του το 1974 ο Νίκος Αναστασιάδης

 

Τέλος δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις από την Τουρκία, παρά τις συνεχείς αντιδράσεις για την απόφαση της Αγκυρας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Μάλιστα, ο Ομερ Τσελίκ δεν δίστασε να σχολιάσει ότι είναι καλό να κρατά φρέσκο στη μνήμη του το 1974 ο Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου της Κύπρου ότι οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και η απόφαση για γεωτρήσεις αποτελούν δεύτερη εισβολή. Στο μεταξύ, σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση υποχώρησης έστειλε τις τελευταίες ώρες και ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι σταθερότητα στην περιοχή θα υπάρχει μόνο με προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας.

 

Τουρκία: Ο Αναστασιάδης το λέει εισβολή, εμείς προστασία δικαιωμάτων

Στις δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, ανέφερε ότι «το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά και το πλοίο Πορθητής κάνουν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο». Ο Τούρκος αξιωματούχος συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ότι η ελληνική και η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία».

Δεν σταμάτησε εκεί όμως, αλλά σχολίασε και τη δήλωση του κ. Αναστασιάδη για δεύτερη εισβολή. «Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ.

 

Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση “εισβολή”. Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκύπριων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα», συνέχισε ο Τσελίκ στις προκλητικές δηλώσει του.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Αλέξης Τσίπρας στα χνάρια του Οδυσσέα
Επόμενο άρθροΤρικάκια και συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα σε εκδήλωση της Νοτοπούλου