Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, 19:12

Χωρίς τον σέντερ φορ της Λίβερπουλ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, αλλά με τον 39χρονο, Ντάνι Άλβες στην αποστολή και το μεγάλο της αστέρι, Νεϊμάρ, θα παραταχθεί η Βραζιλία στα γήπεδα του Κατάρ, όπου θα επιδιώξει να κατακτήσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο της.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «Σελεσάο» Τίτε, ανακοίνωσε την Δευτέρα τα ονόματα των 26 «εκλεκτών» του για το επερχόμενο Μουντιάλ (έναρξη στις 20/11) και μέσα σε αυτά βρίσκεται αυτό του πολύπειρου δεξιού φουλ μπακ, Ντάνι Άλβες, αλλά όχι του στράικερ της Λίβερπουλ, Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο επιθετικός μέσος της Άστον Βίλα, Φιλίπε Κουτίνιο, μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο μηρό στην προπόνηση της περασμένης εβδομάδας κι ως εκ τούτου θα μείνει εκτός δράσης γι΄ αρκετές εβδομάδες.

Ο Τίτε αποφάσισε να πάρει μαζί του τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Μπρέμερ της Γιουβέντους πίσω από τους Μαρκίνιο, Τιάγκο Σίλβα και Έντερ Μιλιτάο, ενώ προτίμησε ν΄ αφήσει εκτός τους Ρότζερ Ιμπάνεθ (Ρόμα) και Γκάμπριελ Μαγκαλάες (Άρσεναλ).

Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι της Άρσεναλ συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα, στην οποία κυριάρχησαν 12 παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Premier League. Οι διεθνείς και το προπονητικό τιμ έδωσαν ραντεβού για τις 14 Νοεμβρίου στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Γιουβέντους στο Τορίνο, όπου η Βραζιλία θα πραγματοποιήσει ένα πενθήμερο προπονητικό καμπ πριν αναχωρήσει για την Ντόχα στις 19/11.

Οι 26 παίκτες που επιλέχθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι οι:

Τερματοφύλακες: Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Βέβερτον (Παλμέιρας)

Αμυντικοί: Μπρέμερ (Γιουβέντους), Έντερ Μιλιτάο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μαρκίνιος (Παρί Σεν Ζερμέν), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Ντανίλο (Γιουβέντους), Ντάνιελ Άλβες (Πούμας), Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους), Άλεξ Τέλες (Σεβίλλη)

Μέσοι: Μπρούνο Γκιμαράες (Νιουκάστλ), Κασεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έβερτον Ριμπέιρο (Φλαμένγκο), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λούκας Πακέτα (Γουέστ Χαμ)

Επιθετικοί: Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκαμπριέλ Ζεσούς (Άρσεναλ), Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέντρο (Φλαμένγκο), Ραφίνια (Μπαρτσελόνα), Ριτσάρλισον (Τότεναμ), Ροντρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης), ΒΙνίσιους (Ρεάλ Μαδρίτης).

Η Βραζιλία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2022 εναντίον της Σερβίας στις 24 Νοεμβρίου και θα αντιμετωπίσει επίσης την Ελβετία και το Καμερούν στον 7ο όμιλο

*Η ομοσπονδία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ο πρώην προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Ρικάρντο Γκόμες, θα ενταχθεί στο τεχνικό τιμ ως βοηθός του Τίτε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης: Όχι σε πρόωρες εκλογές – Δεν θα συρθώ σε εξελίξεις από πολιτικούς εκβιαστές
Επόμενο άρθροΚρήτη: Ελεύθερος ο 53χρονος που κακοποιούσε τη σύζυγό του