Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη χορήγηση της τρίτης δόσης. Όπως είπε ο στόχος της χορήγησης τρίτης δόσης είναι για άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό, και έτσι σε αυτήν την περίπτωση ενέχει τη θέση της συμπληρωματική δόσης.

Ο δεύτερος στόχος είναι για να ενισχυθεί το επίπεδο των αντισωμάτων σε περιπτώσεις που αυτά έχουν μειωθεί.

Η Εθνική Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της τρίτης δόσης για τις ευάλωτες ομάδες, όπως οι μεταμοσχευμένοι, οι νεφροπαθείς, οι νοσούντες με καρκίνο, οι πάσχοντες με χρόνια νοσήματα, κ.α.

Στις 14 Σεπτέμβρη ανοίγει η πλατφόρμα

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει τις 14 Σεπτέμβρη, ενώ από τις 13 Σεπτέμβρη θα λάβουν μήνυμα υπενθύμισης στο κινητό της.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των ατόμων που διαμένουν σε δομές φροντίδας αλλά και όσων είναι άνω 60 ετών.

Ακόμα εξετάζεται η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου στους άνω των 60 ετών, αλλά και στους υγειονομικούς.

Η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών δεν γίνεται σύμφωνα με τα κριτήρια του πρώτου διαστήματος που υπήρχε έλλειψη εμβολίου, και τα χρονικό διάστημα ανάμεσα στις κατηγορίες πολιτών που εμβολιάζονται θα είναι πιο σύντομο από ότι στην αρχή

Για τον εμβολιασμό των παιδιών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας έχει δημοσιεύσει απαντήσεις σε συχνούς προβληματισμούς γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η ίδια αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στον λόγο για να εμβολιαστούν τα παιδιά, που όπως είπε είναι η δική τους προστασία σωματική και ψυχολογική, η θωράκιση των σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Ένας άλλος λόγος είναι η μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Ακόμα, η μείωση των πιθανοτήτων να εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις.

Καθοριστικό ρόλο για τον εμβολιασμό των ανηλίκων έχουν οι γονείς, οι οικογενειακοί γιατροί αλλά και οι ίδιοι οι έφηβοι.

Σε σχέση με τις έγκυες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν νοσηλευτεί συνολικά 29 έγκυες σε ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας, ενώ δύο δυστυχώς έχουν καταλήξει. Η αρχική σύσταση για εμβολιασμό των εγκύων ξεκίνησε μετά από μεγάλες αριθμητικά μελέτες που αφορούν τον εμβολιασμό κατά την κύηση.

Η τελευταία μελέτη συστήνει εμφατικά τον εμβολιασμό των εγκύων μετά και την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και αναφέρεται στις πρώτες 20 εβδομάδες. Όπως επεσήμανε ο εμβολιασμός είναι ασφαλής και συστήνεται από τα πρώτα στάδια της κύησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Νεϊμάρ λαμβάνει 375.000 ευρώ κάθε μήνα ως… «επίδομα ηθικής»!
Επόμενο άρθρο«Ντροπιαστική η European Super League»