Μια πρώτη ανάσα στον ελληνικό τουρισμό δίνουν χιλιάδες ξένοι επισκέπτες. Εκατοντάδες είναι οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα ελληνικά νησιά, ενώ τα πρώτα πλοία από Ιταλία φτάνουν στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.
Ειδικά κλιμάκια κάνουν δειγματοληπτικά τεστ, ενώ το υγειονομικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει διαγνωστικά τεστ σε τουρίστες που προέρχονται από χώρες με αυξημένα κρούσματα, βάσει ειδικού barcode που θα έχει κάθε επισκέπτης.

Σε τεστ για τον κορονοϊό θα υποβληθούν όλοι οι επιβάτες πτήσης τσάρτερ από τη Σουηδία που προσγειώθηκε στη Ρόδο. Η Η πτήση έφτασε στο νησί με δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, η πτήση είχε ειδική άδεια, για λόγους προώθησης της χώρας, μετά από συνεννόηση των ελληνικών αρχών με τη σουηδική πρεσβεία.

«Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στην προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καλωσορίζοντας ξανά από κοντά τους δημοσιογράφους, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Θεοχάρης: Η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός

Την ίδια ώρα, καλωσόρισμα στη Κρήτη, στους πρώτους επισκέπτες της, σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους Γερμανικών ΜΜΕ, απεύθυνε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Creta Maris» στη Χερσόνησο.

«Ενθουσιασμένοι από την πρώτη ημέρα άφιξης τους στην Κρήτη, τόσο για τα μέτρα στο αεροδρόμιο, όσο και για τις συνθήκες στα ξενοδοχεία» εμφανίζονται οι τουρίστες που έφθασαν στο νησί.

Την ίδια ώρα, θετική στο νέο κορονοϊό βρέθηκε και η γυναίκα του 74χρονου Ελληνοαμερικανού, που μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο, την Τρίτη το απόγευμα από την Κάρπαθο, με Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, καθώς είχε υψηλό πυρετό.

Αφίξεις από Ιταλία στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας  

Μετά από τρεισήμισι μήνες οι πρώτοι τουρίστες ήρθαν στο λιμάνι της Πάτρας.

Mε αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων άνοιξε για επιβάτες και ΙΧ αυτοκίνητα η γραμμή Ηγουμενίτσα -Ιταλία. Ήδη έφτασαν στη χώρα τα πρώτα πλοία από Μπρίντιζι, Ανκόνα και Μπάρι.

Μαζική η μετακίνηση του τουριστών από τον Προμαχώνα

Η αναμονή των τουριστών από Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, ξεπέρασε τις πέντε ώρες με το θερμόμετρο να αγγίζει το μεσημέρι τους 35 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι από δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ο Μέσι θα φύγει από την Μπαρτσελόνα»
Επόμενο άρθροΣήμερα στις 12.00 η συνέντευξη Τύπου των Αλβέρτη, Διαμαντίδη και Βόβορα