Δύσκολη η Παρασκευή – Πληρώνονται ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος

 

Σειρά φορολογικών υποχρεώσεων καλούνται να πληρώσουν σήμερα οι φορολογούμενοι προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους για τον Νοέμβριο.

 

Μόνο για την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο «λογαριασμός» ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ πολλο΄θ είναι και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλύψουν και τη μηνιαία δόση της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων που έχουν υπαχθεί για την τμηματική εξόφληση των οφειλών τους.

 

Συγκεκριμένα, σήμερα 30 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθούν:

 

– Η 3η και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, που υπολογίζεται σε περίπου 1,25 δισ. ευρώ. Για φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, σήμερα λήγει η προθεσμία πληρωμής της 2ης δόσης του φόρου.

 

– Η 5η και προτελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα. Σε περίπτωση που η φορολογική δήλωσή τους υποβλήθηκε μετά τις 27 Ιουνίου, η δόση αυτή είναι η 4η (και προτελευταία).

 

– Η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ, συνολικού ύψους περίπου 618 εκατ. ευρώ.

 

– Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για όσες εταιρίες τηρούν διπλογραφικά βιβλία (κυρίως Α.Ε.).

 

– Οι δόσεις των ρυθμίσεων οφειλών προς την εφορία.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα λήγει και η προθεσμία καταχώρισης των ακινήτων που μισθώνονται μέσω ψηφιακών πλατφορμών τύπου Airbnb στο ειδικό μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε κέντρο προσφύγων υποδοχής στο Λαύριο
Επόμενο άρθροH Κύπρος καταγγέλλει στον ΟΗΕ τις τουρκικές παραβιάσεις