Με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ και η αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε την ίδια περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

 

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,2% στο τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη προκαταρκτική εκτίμησή της στις 30 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2%, η γαλλική ενισχύθηκε 0,4%, ενώ το ΑΕΠ της Ιταλίας έμεινε αμετάβλητο στο τρίμηνο αυτό. Η Eurostat επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης ανήλθε στο 1,7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

 

Η Eurostat ανακοίνωσε για πρώτη φορά προκαταρκτικές εκτιμήσεις για την απασχόληση που έδειξαν ότι η αύξησή της επιβραδύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο. Ο αριθμός των απασχολούμενων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,3% σε ετήσια βάση έναντι ρυθμών αύξησης 0,4% και 1,5%, αντίστοιχα, στο δεύτερο τρίμηνο.

 

Η βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο ήταν επίσης αδύναμη, υποχωρώντας 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση 0,9%. Η παραγωγή μειώθηκε όσον αφορά τα ενεργειακά και διαρκή καταναλωτικά αγαθά, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤραπεζικά στελέχη προβλέπουν μείωση των κόκκινων δανείων κατά 55 δισ.
Επόμενο άρθροΔεν υπάρχει περίπτωση να επιβουλευτεί κανείς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα