Την Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του κολυμβητήριου του Ε.Α.Κ. Βόλου, δόθηκε η δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρία από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Βόλου «Ιππόκαμπος» και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Αργοναύτες», να γνωρίσουν από κοντά την αξέχαστη εμπειρία μιας δοκιμαστικής κατάδυσης.

Οι τολμηροί που βούτηξαν ήταν επτά άτομα με διάφορα είδη αναπηρίας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου, Νικόλαο Πιλάτο, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, έδωσαν ραντεβού το καλοκαίρι για κατάδυση στη θάλασσα, αυτή τη φορά.

Την εκπαίδευση των ΑμεΑ ανέλαβε ο κ. Ζούμπος, υπό την επίβλεψη του κ. Μαρρά και με την συνδρομή μελών του Συλλόγου Αυτοδυτών τα οποία είναι πιστοποιημένοι συνοδοί κατάδυσης με ΑμεΑ. Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης υπήρχε βιντεοσκόπηση από υποβρύχιο drone και τα πλάνα προβάλλοντας σε οθόνη, ώστε να μπορούν οι θεατές να παρακολουθούν ζωντανά τη διαδικασία.

Το Σάββατο το απόγευμα, 22 Φεβρουαρίου,  στο Συνεδριακό Κέντρο του Valis Resort Hotel, στην αίθουσα «Artemis», διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αυτόνομη Κατάδυση και Άτομα με Αναπηρία». Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:

  • κ. Χρήστος Ζούμπος, Διευθυντής του καταδυτικού κέντρου Zoumbosub Diving Center και εξειδικευμένος εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης για ΑμεΑ
  • κ. Μάνθος Μαρράς, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Αυτόνομης Κατάδυσης και Υπεύθυνος του Οργανισμού Disabled Divers International (DDI) στην Ελλάδα

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί το κοινό για τις εντυπωσιακές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η αυτόνομη κατάδυση και πώς τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να νιώσουν την ίδια αίσθηση ελευθερίας κάτω από το νερό, όπως όλοι οι δύτες.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «No Barrier Tour», την οποία έχει θεσπίσει η DDI και διοργανώνεται με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΔύσκολη δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη
Επόμενο άρθροΜπέος σε Κούγια: «Ο Αλέκος χρειάζεται στοργή και λίγη… προδέρμ»