Μέχρι την κύρωση παράτασης της παραχώρησης

 

Καθημερινά επιβαρύνεται με 330.000 ευρώ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία το Διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, που ζητά με επιστολή του το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κύρωση παράτασης της παραχώρησης.

 

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) απέστειλε πριν λίγες μέρες η διοίκηση της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) ζητώντας ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την υπογραφή και κύρωση της σύμβασης παράτασης για 20 έτη της υφιστάμενης «Σύμβασης Ανάπτυξης Αεροδρομίου η οποία είχε ενεργοποιηθεί το 1996 και λήγει το 2026. Παράλληλα αναφέρει πως καθημερινά επιβαρύνεται με 330.000 ευρώ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

Η επιστολή

 

Η επιστολή στάλθηκε την περασμένη Παρασκευή, υπογράφεται από τον Γενικό Δ/ντή της εταιρείας του αεροδρομίου Αθηνών (ΔΑΑ) Γιάννη Παράσχη και είχε αποδέκτες τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ Άρη Ξενόφο και τον δ/ντα σύμβουλο του Ταμείου Ριχάρδο Λαμπίρη.

 

Η 20ετής παράταση της σύμβασης μέχρι το 2046 βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας και προκάλεσε το ενδιαφέροντος των κοινοτικών αρχών με αποτέλεσμα το αρχικό τίμημα να αυξηθεί από 485 εκατ. ευρώ σε 1,3 δισ. ευρώ.

 

Οι εγκρίσεις

Στην επιστολή του ο Γ.Δ/ντής του ΔΑΑ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως από τις 18/12/2018 έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες κι έχουν εξασφαλιστεί οι εγκρίσεις που απαιτούνταν προκειμένου η σύμβαση να υπογραφεί και κυρωθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, η ολοκλήρωση της διαδικασία καθυστερεί και η διοίκηση του ΔΑΑ ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

 

Επισημαίνεται, ταυτόχρονα, πως από 1/1/2019 η εταιρεία του αεροδρομίου (ΔΑΑ) επιβαρύνεται καθημερινά με 330.000 ευρώ καθώς έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ ΤΕΝ υπέγραψε ναυλοσύμφωνα με έσοδα 33 εκατ. δολάρια
Επόμενο άρθροΣυνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές