Το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Αιγίνιο Πιερίας, όπως ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Επίσης θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου και, με συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, η αξιοποίηση του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου, που παραμένει κουφάρι εδώ και 40 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Έξω από το δημαρχείο, στο Αιγίνιο, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιος Μανωλάς, ο οποίος τον καλωσόρισε, οι δήμαρχοι Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ξενοφών Μπαραλιάκος ‘Αννα Μάνη-Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Έξω από το δημαρχείο είχαν συγκεντρωθεί και κάτοικοι της περιοχής τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε, μόλις έφτασε, και συνομίλησε μαζί τους. Ο πρωθυπουργός έφτασε με καθυστέρηση μιας ώρας και είπε στον δήμαρχο ότι η καθυστέρησή του οφείλεται στην ομίχλη που είχε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Θυμήθηκε μάλιστα ότι το 2019 είχε ματαιωθεί η επίσκεψή του στην Πιερία λόγω της ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η κυβέρνηση θα στηρίξει αγρότες και κτηνοτρόφους

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με εργαζόμενους στο δημαρχείο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα της περιοχής.

«Νομίζω ότι έχουμε αποδείξει και στον πρωτογενή τομέα ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε», ανέφερε στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε πως η Μακεδονία ευρύτερα μπορεί να αξιοποιήσει την αναδιάταξη των αλυσίδων εφοδιασμού και την τάση για επαναφορά δραστηριοτήτων μεταφοράς και αποθήκευσης πιο κοντά στην Ευρώπη.

«Υπάρχει μία παγκόσμια τάση για το πώς μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο των αλυσίδων εφοδιαστικής παραγωγής. Δηλαδή θα υπάρχουν τα logistics, εταιρείες που μπορεί να θέλουν να φύγουν -που λέει ο λόγος- από την Κίνα ή και από πιο γειτονικές χώρες και να έρθουν πιο κοντά στις αγορές της Ευρώπης, έτσι ώστε να μην είναι εξαρτημένες από χώρες με τις οποίες έχουμε μια σειρά από γεωπολιτικά ζητήματα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αυτό ανοίγει τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες συνολικά για τη Μακεδονία και κυρίως για περιοχές οι οποίες είναι κοντά στους βασικούς άξονες. Και εδώ είστε στο κέντρο, είστε δίπλα σε δρόμους, δίπλα σε τρένα, δίπλα σε λιμάνια, δίπλα σε αεροδρόμιο. Είναι όλα εδώ.

Έχουμε πια τον καινούριο νόμο και για τα βιομηχανικά πάρκα, ο οποίος ψηφίστηκε και ο οποίος απλοποιεί πολύ τις διαδικασίες. Νομίζω ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε μια περαιτέρω άνθηση της παραγωγής και της βιομηχανίας και προφανώς και των logistics στην ευρύτερη περιοχή -και γιατί όχι ο δήμος να μην επωφεληθεί από αυτό».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την επικείμενη ένταξη του έργου «υποδομές ύδρευσης του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού» για την αναβάθμιση του συστήματος ύδρευσης, ύψους περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Το νερό είναι άρδευση και ύδρευση. Για τη μεν ύδρευση είναι αδιανόητο, τη σημερινή εποχή, να μην έχουμε σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης. Και γι’ αυτό και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο υπουργός βρήκε τον χώρο ώστε να εντάξει την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στο Πρόγραμμα «Τρίτσης». Από εκεί και πέρα, τα συστήματα της διαχείρισης του νερού, όσον αφορά την άρδευση, θα αποτελέσουν κεντρική πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας, και τώρα -καθώς έχουμε εντάξει μεγάλα αρδευτικά έργα- αλλά και στο μέλλον. Θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ πιο έξυπνα το πώς αξιοποιούμε το νερό μας», σημείωσε, τονίζοντας τις προκλήσεις που εγείρει και σε αυτό το ζήτημα η κλιματική αλλαγή.

«Ήδη η κυβέρνησή μας έχει βοηθήσει αλλά με την περαιτέρω βοήθεια -και τώρα και στην επόμενη θητεία σας- θα μας βοηθήσει ούτως ώστε να τα πάμε ακόμα καλύτερα», είπε ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού.

«Η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 15ετίας»

Μετά το Αιγίνιο ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε γεωκτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία.«Είμαστε στην καλύτερη χρονιά τα τελευταία 15 χρόνια», είπε στον πρωθυπουργό ένας από τους ιδιοκτήτες της μονάδας.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε, επίσης, τον Κολινδρό, όπου περπάτησε στους δρόμους του οικισμού και συνομίλησε με κατοίκους.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑμπέλι: Άδεια απόσταξης και για τα επιτραπέζια σταφύλια φέτος
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου σε ΕΠΑΛ