Βαθύτατα ευρωπαϊκό χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για να επισκεφθεί τη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, στη θέση «Ζερβού» και το παλιό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τόνισε ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να εξαντλείται στη χρηματοδότηση αυτής της υπερσύγχρονης δομής, αλλά πρέπει να καταλήξει σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, που θα επιμερίζει με δίκαιο τρόπο τις ευθύνες διαχείρισης του σύνθετου αυτού προβλήματος.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να πειστούν να αλλάξουν στάση και να συνεισφέρουν, εκείνες οι ευρωπαϊκές χώρες που νομίζουν ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά.

«Σήμερα μια σημαντική ημέρα για το νησί, μια ακόμα επιβεβαίωση ότι αυτή η κυβέρνηση τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Το είπαμε, το κάναμε. Η δομή της ντροπής κλείνει, η νέα λειτουργεί ήδη ο χώρος αυτός αμφιθεατρικός πανέμορφος παραδίδεται στην τοπική κοινωνία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από πλευράς του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης κατά την τοποθέτησή του είπε πως αποτέλεσε δέσμευση της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού να κλείσει η δομή στο Βαθύ της Σάμου όπως και έγινε με την έναρξη της λειτουργίας του νέου κλειστού κέντρου.

«Από την πρώτη στιγμή, θέσαμε ως Κυβέρνηση δύο ξεκάθαρους στόχους: Πρώτον, τη ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών, Όπου τα αποτελέσματα είναι εμφανή: μείωση 90% σε σχέση με το 2019. Και δεύτερον, τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα, έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο του Μεταναστευτικού, εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμια – Πώς θα λειτουργήσουν δια ζώσης – Τι προτείνεται να γίνει στα πολυάριθμα τμήματα
Επόμενο άρθροΟι σεισμολόγοι τσακώνονται και ο κόσμος αγωνιά – «Ντρέπομαι για την επιστήμη μου εδώ που φτάσαμε»