Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή υποδοχής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale απαντώντας σε ερώτηση διεθνών μέσων ενημέρωσης ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση στις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά από μία δεκαετία λιτότητας είμαστε και πάλι σε θέση να αναβαθμίσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας».

Και πρόσθεσε: «Η άφιξη των 6 Rafale, σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που ελήφθη η πολιτική απόφαση για την απόκτησή τους, αποδεικνύει την δέσμευσή μας να επενδύουμε συνεχώς στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, πάντα με απόλυτο σεβασμό στη δημοσιονομική θέση στην οποία βρισκόμαστε».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως αυτή είναι και μια έκφανση της πολύ σημαντικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μας με τη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για Rafale – Η παραλαβή τους θα ολοκληρωθεί το 2024 – Το μήνυμα προς την Τουρκία

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης κατά την παραλαβή των Rafale – Απαλλάσσονται από κάθε φόρο τα καταδυτικά και πτητικά επιδόματα

«Όπως γνωρίζετε, η υπογραφή της συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση πέρσι ήταν ένα σημαντικό βήμα ώστε να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας, η οποία μπορεί πάντα να δρα συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα να επιτρέψει στην Ευρώπη να οικοδομήσει τη δική της στρατηγική αυτονομία», επισήμανε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροRafale – «Ο μπαμπάς μου τα έφερε» – Οι απίθανες ατάκες των παιδιών των πιλότων
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση της ΔΟΕ για τις δηλώσεις του Πιλίδη