Πυρά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπολύει το Μαξίμου με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με το συνταξιοδοτικό.

 

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα που απηχούν απολύτως το πρόγραμμα και τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι σαφέστατες: “Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα”», σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, και υπογραμμίζει πως «πρόκειται για το διαβόητο ασφαλιστικό Πινοσέτ».

 

Την ίδια στιγμή, αναφέρει το Μαξίμου, «ο κος Στουρνάρας αμφισβήτησε και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, αμφισβητώντας έτσι μια κεντρική κυβερνητική επιλογή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας».

 

«Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος. Οι πολίτες που σε λίγες εβδομάδες θα αποφασίσουν οριστικά, μπορούν να πάρουν σήμερα μια πρώτη γεύση για τη κοινωνική ισοπέδωση που θα προκαλέσει η επαναφορά στις σκληρές ταξικές πολιτικές του κου Μητσοτάκη και των συνοδοιπόρων του», καταλήγει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Τσίπρας έπαιξε τα ρέστα του στο να μειώσει τη διαφορά στις ευρωεκλογές
Επόμενο άρθρο35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων τον Ιούνιο