Τον απολογισμό του πρώτου έτους διακυβέρνησης, αλλά και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Ευκαιρία για την κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα να βρεθούν σημεία συνεννόησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας χαρακτήρισε τη συγκυρία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Χρονιά μεγάλων θεσμικών τομών με την αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το πρώτο έτος διακυβέρνησης και πρόσθεσε: «Η όποια επιτυχία της κυβέρνησης ανεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών ώστε να μπούμε στον δεύτερο χρόνο με μεγαλύτερη δυναμική εστιάζοντας σε πρώτη φάση στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, στην προστασία της εργασίας και στη στήριξη των εισοδημάτων ειδικά των ασθενέστερων».

«Από τη μια ήμασταν συνεπείς με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις υλοποιώντας ένα τολμηρό, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα κι από την άλλη προφανώς έπρεπε να διαχειριστούμε μια σειρά από κρίσεις με πιο σημαντική την υγειονομική πρόκληση του κορονοϊού στην οποία όπως έχουμε συζητήσει πιστεύω ότι τα έχουμε καταφέρει καλά, τουλάχιστον ως προς την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες σε ένα κρίσιμο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο, όπως είπε, ελπίζει ότι θα οριστικοποιηθεί το πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

«Ελπίζω ότι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής θα κλείσει το θέμα με το πακέτο ανάκαμψης. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει κι ένας σχεδιασμός ώστε γρήγορα οτιδήποτε θετικό προκύψει να μπορέσει να απορροφηθεί, να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο», απάντησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Οι επιχειρήσεις του τουρισμού και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι μετέωροι γιατί είναι βέβαιο ότι δεν μπορούσαν τα πράγματα να λειτουργήσουν όπως ελπίζαμε πριν από την πανδημία. «Αλλά είναι και μια ευκαιρία, και για εσάς ως κυβέρνηση αλλά και συνολικά για το πολιτικό σύστημα να βρείτε τα κοινά σημεία συνεννόησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», ανέφερε παράλληλα η κυρία Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδος αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη στην οποία ανατέθηκε η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για τον μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας. «Ο σκοπός μας είναι στη διαδικασία συζήτησης αυτού του πορίσματος και βέβαια στην εκπόνηση του εθνικού σχεδίου το οποίο πρέπει να καταθέσουμε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να λάβουμε υπόψιν τις απόψεις όλων των κοινωνικών εταίρων και προφανώς και των υπολοίπων κομμάτων ώστε το εθνικό σχέδιο της χώρας να έχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση, τόνισε.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεύτερο συνεχόμενο τζακ ποτ στο ΣΚΟΡ 6
Επόμενο άρθροΧωρίς τον Αγιούμπ στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός