«Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε πριν από μερικές μέρες στη Βουλή αποδεικνύει ότι «η άλλη όψη της οικονομικής μας πολιτικής είναι η κοινωνική φροντίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για έκτακτες επιδοτήσεις «αν χρειαστεί» για να καλυφθούν «έκτακτες ανάγκες» όσον αφορά την ενέργεια και την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν θα υποκύψουμε στα νέα “δωσ’ τα όλα” και τον λαϊκισμό», ενώ χαρακτήρισε «ανεύθυνα τα όσα ακούγονται για επαναδιαπραγμάτευση του Ταμείου Ανάκαμψης».

Έκτακτες επιχορηγήσεις αν χρειαστεί

«Ο φετινός προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι η άλλη όψη της οικονομικής πολιτικής είναι η κοινωνική φροντίδα. Οι επενδύσεις φέρνουν νέες δουλειές και τα αυξημένα έσοδα του δημοσίου μας επιτρέπουν να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, προβλέπεται τριπλάσια ανάπτυξη, ενώ αποκλιμακώνεται η ανεργία. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, όμως η εθνική οικονομία αντιστέκεται και αυτό μας επιτρέπει να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πολιτών. Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση κατώτατου μισθού και αυξήσεις στις συντάξεις, είναι μερικές από τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει για τη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας», ανέφερε.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ προανήγγειλε και βοήθεια προς τον πρωτογενή τομέα.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Κοπιάζουμε αλλά προσπαθούμε να μην κομπάζουμε»,  διεμήνυσε και τόνισε ότι «Θα δοθούν και έκτακτες επιδοτήσεις για ενέργεια και ακρίβεια αν χρειαστεί». «Οι πολίτες μας νιώθουν δίπλα τους, ότι εξαντλούμε όλες δυνατότητες και δεν πρόκειται να υποκύψουμε στα νέα “δωστα όλα” και ψεύτικες λύσεις λαϊκισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «έχουμε έκτακτο απόθεμα 1 δισ. ευρώ αν χρειαστεί να καλύψουμε και άλλες ανάγκες. Πρόσθεσε δε, ότι αυξήσεις θα δουν οι γιατροί του ΕΣΥ, ενώ προβλέπονται πρόσθετες ενισχύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την εισήγησή του εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί αναρτήθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Στεγαστική Πολιτική. Ειδικά για τους νέους σημείωσε ότι είναι μια ολιστική πρωτοβουλία και θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροSemiAnnual Meeting της ECTAA στο Βόλο για της παρουσίαση της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΠέτρος Φιλιππίδης: Άγριος τσακωμός στη δίκη του – «Τόσο καιρό με προκαλούν»