Για την πορεία της πανδημίας μίλησε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας εξακολουθούν και κινδυνεύουν και από τη μετάλλαξη Όμικρον», είπε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο τον εμβολιασμό και να κάνουμε πολλά τεστ. Πιστεύω ότι τα μέτρα αυτά τα πήραμε την κατάλληλη χρονική συγκυρία», σημείωσε.

“Ο ιός μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Διαχειριστήκαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αντιλαμβάνομαι την κούραση όλων… Όμως πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Ως προς τους νεκρούς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όμως έχουμε το 82% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί”.

«Θα σπάσουμε αυγά και θα κάνουμε αλλαγές στο ΕΣΥ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα δεν μας είπε κάτι παραπάνω από ό, τι γνωρίζαμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση, είπε ο πρωθυπουργός, ενώ τώρα είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε σχέση με τις ΜΕΘ.

Το θέμα είναι να μην φτάνουν οι άνθρωποι στις ΜΕΘ και ο καλύτερος τρόπος είναι ο εμβολιασμός, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για τα μονοκλωνικά

Προμηθευτήκαμε από τους πρώτους τα μονοκλωνικά, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε, επίσης, ότι αυτά είναι αποτελεσματικά απέναντι στη «Δέλτα», αλλά όχι στην «Όμικρον». Όπλο στην φαρέτρα μας είναι οι καινούργιες θεραπείες από το στόμα, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, άφησε αιχμές για «κεκαλυμμένο αντιεμβολιασμό» πίσω από το ζήτημα με τα μονοκλωνικά.

Για την επιχείρηση «Ελευθερία»

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την επιχείρηση «Ελευθερία». «Ήταν μια μεγάλη επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά. Δεν έχουμε πρόθεση αυτή τη στιγμή να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ειδικά μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις που υπάρχουν από τους ειδικούς.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤζώρτζης Μονογυιός – Η «κατάρα» των ριάλιτι – Nεκροί σε τροχαία, δολοφονίες και φυλακή
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – Γιατί ο Τσιόδρας «εξαφανίστηκε» εν μια νυκτί