Με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

 

Μικτά πρόσημα καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να παρακολουθούν τη δεύτερη ημέρα εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

 

Παρότι οι συζητήσεις σε μεσαίο επίπεδο στο Πεκίνο δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε μια συμφωνία, εγείρουν ελπίδα ότι μπορεί να οδηγήσουν σε διαπραγματεύσεις σε υψηλότερο επίπεδο που θα μπορούσαν να αμβλύνουν τις εμπορικές εντάσεις και τον πόλεμο των δασμών.

 

“Εκτιμώ πως υπάρχει καλή πιθανότητα να πετύχουμε έναν λογικό συμβιβασμό που θα δεχτεί η Κίνα, θα δεχτούμε εμείς και θα απαντά σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα”, είπε τη Δευτέρα στο πλαίσιο συνέντευξης ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross.

 

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,8% στις 20.204 μονάδες. Ξεχώρισε η μετοχή της Softbank με άλμα 5% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που θέλει την τράπεζα να εγκαταλείπει επένδυση 16 δισ. δολαρίων στην αμερικανική startup WeWork υπέρ μιας μικρότερης επένδυσης ύψους 2 δισ. δολαρίων. Μικρή άνοδο σημείωσε η μετοχή της Nissan καθώς ο πρώην πρόεδρος Carlos Ghosn δήλωσε αθώος στην πρώτη του ακρόαση ενώπιον δικαστηρίου του Τόκιου από όταν συνελήφθη το Νοέμβριο για παραποιημένα στοιχεία αποδοχών.

 

O Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,14%, ενώ ο Shanghai σημειώνει πτώση 0,26%. Στην Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε στο -0,58%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 στο +0,69%.

 

Ο Straits Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει κέρδη 0,46%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠροειδοποίηση από Samsung για μείωση κερδών 29%
Επόμενο άρθροΠολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα