Επιστρέφει η ανησυχία για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας

 

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις εξαγωγές της Ιαπωνίας και ενώ επιστρέφει η ανησυχία για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας.

 

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία των εξαγωγών τον Δεκέμβριο.

 

Ειδικότερα, η χώρα ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 3,8% σε ετήσια βάση, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα δύο ετών. Εμφάνισε επίσης εμπορικό έλλειμμα για το σύνολο του έτους για πρώτη φορά από το 2015.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει οριακές μεταβολές.

 

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,3%, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%. Στην Ταιβάν ο δείκτης TAIEX χάνει 0,5%, στη Σιγκαπούρη ο STI υποχωρεί επίσης 0,5%, ενώ στην Ινδονησία ο τοπικός δείκτης ενισχύεται 0,3%.

 

Στο ταμπλό ο τίτλος της Japan Display σημειώνει άλμα 18,75% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια από μια ομάδα επενδυτών.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατεβάζουν ρολά σήμερα τα ΕΛΤΑ
Επόμενο άρθροΒουτιά 3,8% οι εξαγωγές τον Δεκέμβριο