Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, 19:20

«Σήμερα, μια από τις τελευταίες επιθυμίες σου αρχίζει να πραγματοποιείται… ». Ακριβώς ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Μαραντόνα, ο λογαριασμός Instagram του διάσημου Αργεντινού (τον οποίο διαχειρίζονται τα παιδιά του) δημοσίευσε ένα μήνυμα με ένα ειδικό αίτημα: τη δημιουργία ενός μνημείου στην πόλη του Μπουένος Άιρες, ώστε οι θαυμαστές να έχουν χώρο να πάνε να εκφράσουν την αγάπη τους για τον Ντιέγκο.

Από τις 25 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, οι… θαυμαστές του Μαραντόνα, δεν έχουν ένα μέρος να πάνε για να θυμηθούν το είδωλό τους, ένα μέρος για να αφήσουν κάτι να τον ευχαριστήσουν για όσα έκανε. Τα λείψανά του είναι θαμμένα σε ένα ιδιωτικό νεκροταφείο Μπέλα Βίστα, που δεν είναι προσβάσιμο σε άλλα άτομα εκτός από την οικογένειά του ή τους φίλους του.

Γι’ αυτό τα παιδιά του Ντιέγκο υπέβαλαν αυτό το αίτημα ενώπιον του Νομοθετικού Σώματος της πόλης του Μπουένος Άιρες.

Το δημοσιευμένο κείμενο, το οποίο υπογράφει ο Σεμπάστιαν Μπαλιέτο (διαχειριστής της κληρονομιάς του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Μεξικό 1986) κάνει λόγο «για τα απαραίτητα μέσα για να καταστεί δυνατή η προβολή και η θέση του Μνημείου του Μαραντόνα».

«Ένας τόπος αιώνιας ανάπαυσης όπου μπορεί κανείς να τον επισκεφτεί και να λάβει την αναγνώριση και την αγάπη των εκατομμυρίων ανθρώπων που την εκφράζουν καθημερινά μέσω των διαφόρων μέσων ενημέρωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Θα είναι χώρος ελεύθερης πρόσβασης, προσκυνήματος και συνάντησης με τη φύση στις όχθες του ποταμού. Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του και από τη βαθιά οδύνη που προκαλεί η απώλειά του, οι κληρονόμοι του επιθυμούν να τον τιμήσουν», καταλήγει το κείμενο που δημοσιεύτηκε σήμερα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, 19:27

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε Βολιώτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Ανοίγει η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά αντισώματα