Η Seat υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Volkswagen Group China και την Anhui Jianghuai Automobile Group, όπου όλα τα μέρη από κοινού θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τις δυνατότητες των προϊόντων για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας από την JAC Volkswagen. Η τελευταία θα συνεργαστεί με την μάρκα για την είσοδό της στην τοπική αγορά από το 2021 και για τη δημιουργία από κοινού ηλεκτρικών προϊόντων της ισπανικής εταιρείας.

 

Η δημιουργία του JAC Volkswagen R&D Center θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2018 και θα επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς όπως η συνδεσιμότητα, η αυτόνομη οδήγηση και άλλες μελλοντικές στρατηγικές κατευθύνσεις. Η συμφωνία δίνει νέα ώθηση στην συνεργασία μεταξύ Volkswagen Group China, SEAT and JAC, που εργάζονται μαζί για την πολύ σημαντική αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας στην Κίνα.

 

Μετά από αυτή την συνεργασία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος των επενδύσεων τόσο για τον όμιλο Volkswagen στην Κίνα, όσο και της Seat. Τα προϊόντα που θα κατασκευαστούν στη νέα πλατφόρμα θα αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις ηλεκτρικής κινητικότητας των κινέζων πελατών. Το R&D Center, το οποίο θα δημιουργηθεί μέσω κοινών προσπαθειών, αποσκοπεί στην ανάπτυξη συνδεσιμότητας και αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης ειδικά προσαρμοσμένων στην κινεζική αγορά.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανοίγει το διάλογο με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Ελλάδας
Επόμενο άρθροΓυναίκα «ταμπουρώθηκε» σε τράπεζα στη Γαλλία