Προχωρούν οι εργασίες στην μονάδα απογύψωσης νερού, η οποία κατασκευάζεται εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΗ. Η μονάδα θα επεξεργάζεται το νερό από γεώτρηση της Επιχείρησης που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, και μέσω της διαδικασίας της αντίστροφης ώσμωσης αναμένεται να αποδίδει περίπου 2.000 κυβικά ημερησίως στο υδρευτικό δίκτυο της πόλης.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το επεξεργασμένο νερό, και δήλωσε: «Αισιοδοξούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες αυτή η μονάδα θα ξεκινήσει να μας τροφοδοτεί με 2.000 κυβικά νερού πολύ καλής ποιότητας ημερησίως.
Το ίδιο θα συμβεί σύντομα και με τις νέες γεωτρήσεις που έχουμε ανοίξει, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου αλλά και των χαλασμένων υδρομέτρων.
Γνωρίζω ότι και το φετινό καλοκαίρι, διάφορες περιοχές της πόλης αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση, κυρίως εξαιτίας διαφόρων έργων καθώς και των βλαβών του πεπαλαιωμένου δικτύου.
Για αυτό το λόγο η ΔΕΥΑΗ εργάζεται εντατικά ώστε να τα αντιμετωπίζει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σταδιακά να τα περιορίσει στο ελάχιστο, έως ότου λύσουμε το πρόβλημα της υδροδότησης οριστικά».
Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, και ο αντιπρόεδρος, Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο Ζαχαρία Πορταλάκη το βραβείο «Ηθικής Τάξεως»
Επόμενο άρθροΞεκινάει την Πέμπτη το φεστιβάλ «Aegean Arts»