Αρκετά κρούσματα παρουσιάζονται σε Μονές το τελευταίο διάστημα, σαν αποτέλεσμα του χαμηλού αριθμού εμβολιασμών.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, δεκάδες είναι οι μοναχοί και οι μοναχές που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ με κάποιους δυστυχώς να καταλήγουν από κοροναϊό.

Ειδικότερα, στη Μονή «Πέτρινου Δάσου» Θεσσαλίας, καταγράφηκε ένας θάνατος ενώ 25 νοσηλεύτηκαν. Επτά ήταν παράλληλα οι νοσηλείες από τη Μονή Μετεώρων.

Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας, καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα ενώ ένας θάνατος υπήρξε στη Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Έβρου και την Παναγία  Περιβλέπτου Ευβοίας αντίστοιχα.

Η περίπτωση του Αγίου Όρους

Χαρακτηριστική  της διασπορά στους εκκλησιαστικούς κόλπους, η περίπτωση του Αγίου Όρους, όπου περισσότεροι από 1000 μοναχοί έχουν νοσήσει, ενώ 8 κατέληξαν, και παρόλα αυτά το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στο 20%.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να λεχθεί πως ο κοροναϊός «σαρώνει» το Άγιο Όρος αφού από τους 2.000 συνολικά μοναχούς, νόσησε το 50% και καταγράφηκαν 8 θάνατοι.

Στον αντίποδα, παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους πιστούς αποτελούν τα μοναστήρια του Ευαγγελισμού στη Χαλκιδική και του Αγίου Ιωάννου Σουρωτής που το 100% των μοναχών έχουν εμβολιαστεί.

Παραλήρημα ιερέα στο Αμύνταιο

Την ίδια στιγμή τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με τον επεισοδιακό αγιασμό στο Αμύνταιο, όπου ο ιερέας «έβγαλε κήρυγμα» κατά της μάσκας

Η προτροπή της λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη.

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρώτησε εμφανώς εκνευρισμένος ο ιερέας, προσθέτοντας έξαλλος: «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…»

«Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροChampions League (Live)
Επόμενο άρθροΠαραμένει οριστικά στη Γ’ Εθνική