Λίγα λεπτά μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η απολογία του 52χρονου, ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε δυο ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά, με το αυτοκίνητό του.

Μέχρι την τελική απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα θα κρατηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα εξεταστεί από ψυχίατρο, ο οποίος θα κάνει την πραγματογνωμοσύνη και με βάση τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης ανακριτής και εισαγγελέας θα λάβουν αποφάσεις για την τύχη του.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του 52χρονου Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι η αιτία της τραγωδίας είναι είτε η κληρονομικότητα ψυχιατρικών διαταραχών, είτε η μεγάλη ποσότητα κορτιζόνης που του χορηγήθηκε στο πλαίσιο θεραπείας που λάμβανε για τη μέση.

«Από την έρευνα που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου και σε συνεργασία με καθηγητές ψυχιατρικής, προκύπτει ότι αυτό το έγκλημα είναι αδιανόητο. Βεβαίως με τον εντολέα μου δεν έχω καταφέρει να μιλήσω ούτε ένα λεπτό. Το ίδιο και οι συνεργάτες μου. Η κατάσταση της ψυχικής του υγείας είναι ακραία διαταραγμένη» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Οι ψυχίατροι εκτίμησαν ότι ή το κληρονομικό στοιχείο που υπήρχε, το γονιδιακό, το οποίο επηρεάστηκε από τη διπολική διαταραχή της μητέρας του, η οποία της είχε εκδηλωθεί στην ίδια ηλικία με αυτή του εντολέα μου. Όπως είπαν όλοι τους, επειδή στα χέρια μας βρίσκονται, μετά από πολύ μεγάλη πίεση, όλα τα στοιχεία της περιθαλψεως του εντολέα μου από γιατρούς ιατρικού κέντρου της Μονεμβασιάς, ξέρουμε ότι για ένα πόνο στη μέση του έδωσαν τεράστιες ποσότητες κορτιζόνης» τόνισε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε: «Οι ψυχίατροι είπαν ότι αυτές οι ποσότητες κορτιζόνης σε έναν οργανισμό παρθένο, που δεν είχε πάρει ποτέ φάρμακα στη ζωή του, μπορεί να προκαλέσουν οξύτατο ψυχωσικό επεισόδιο. Ή το ένα ή το άλλο είναι η αιτία. Όταν ο κατηγορούμενος συνέλθει θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί».

«Υπάρχουν εφτά καταθέσεις ότι από την προηγούμενη ημέρα είχε εκδηλώσει ψυχωσικό επεισόδιο. Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η όλη μεταχείριση του κατηγορουμένου είναι ατυχής. Εγώ έχουμε να κάνουμε με τροχαίο ατύχημα. Έτσι το μεταχειρίστηκε αρχικά η Αστυνομία. Μετά άλλαξαν τα πράγματα» κατέληξε ο συνήγορος του 52χρονου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓΣΕΕ: Καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ – Ζητούν φυλάκιση και χρήματα από τους συνδικαλιστές επειδή διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων
Επόμενο άρθροΓονιός επιτέθηκε και χτύπησε τρεις εκπαιδευτικούς δημοτικού σχολείου