Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 19:27

Τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε ο Ζοσέ Μαουρίσιο. Μία μέρα μετά την υπογραφή του διετούς συμβολαίου του με τους «πράσινους», ο Βραζιλιάνος μέσος μίλησε στο «Παναθηναϊκός TV» για τους λόγους που επέλεξε το «τριφύλλι», τον τραυματισμό που ανήκει πλέον «βαθιά» στο παρελθόν και τους στόχους που έχει θέσει με τη νέα του ομάδα, τονίζοντας πως αυτοί θα επιτευχθούν μόνο μέσα από τη συλλογικότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοσέ Μαουρίσιο:

-Για τον λόγο που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Πρώτα απ’ όλα ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος από το πρότζεκτ που μου παρουσίασε ο σύλλογος. Δεν ήθελα να φύγω από την Ελλάδα γιατί η οικογένειά μου έχει προσαρμοστεί πάρα πολύ καλά εδώ, ενώ κι εγώ έχω κάνει πάρα πολλούς φίλους στην Ελλάδα έξω από το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά μου είναι χαρούμενα στην Ελλάδα κι εκτός των άλλων νιώθω πολύ ικανοποιημένος που έχω την ευκαιρία να ενταχθώ σε ένα τέτοιο κλαμπ, ένα μεγάλο κλαμπ. Αυτοί ήταν οι λόγοι που αποδέχθηκα την πρόταση».

-Για το πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από μία ελληνική ομάδα σε μία άλλη: «Ήμουν για τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ και ήμουν πολύ χαρούμενος σ’ αυτή την τριετία. Πέρασα πολύ ωραία εκεί, έκανα πολλούς φίλους και σίγουρα η Θεσσαλονίκη σημαίνει πολλά για μένα. Δεν θα ξεχάσω όσα έκαναν για μένα οι άνθρωποι εκεί κι εκτιμώ όλα όσα έκαναν και για την οικογένειά μου. Τώρα όμως ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και στην καριέρα μου. Τώρα ανήκω σε ένα άλλο μεγάλο κλαμπ της Ελλάδας και είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή τη νέα πρόκληση στη ζωή μου. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις, να μπω στην ομάδα και να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες μου. Πέρασα σχεδόν τρεις μήνες μακριά απ’ τις ομαδικές προπονήσεις, αλλά έκανα ατομικό πρόγραμμα με δικό μου γυμναστή και θα κάνω τα πάντα για να είμαι έτοιμος για την ομάδα πολύ γρήγορα».

-Για το γεγονός ότι σε αυτά τα τρία χρόνια της θητείας του στον ΠΑΟΚ είχε μία πολύ δύσκολη στιγμή (τη ρήξη χιαστών) κι αν την έχει αφήσει πίσω του οριστικά: «Αυτό που μπορώ να πω για τον τραυματισμό μου, είναι ότι πλέον ανήκει στο παρελθόν. Νιώθω πολύ καλά σήμερα και στη ζωή μου πιστεύω ότι και τα άσχημα πράγματα, συμβαίνουν για έναν καλό λόγο. Πλέον νιώθω τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά πολύ πιο δυνατός γιατί δούλεψα πολύ σκληρά όταν είχα τον τραυματισμό. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά τώρα και δεν έχω να πω κάτι άλλο γι’ αυτό. Μόνο ότι ανήκει πλέον στο παρελθόν».

-Για τους στόχους που έχει με τον Παναθηναϊκό: «Έχω στόχους τόσο ατομικούς όσο και ομαδικούς. Φυσικά πρώτα έρχονται οι ομαδικοί. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνος σου. Χρειάζεσαι την ομάδα, τους συμπαίκτες σου. Όπως όλοι ξέρουν ήμουν τρία χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζω τη νέα μου ομάδα, τους νέους μου συμπαίκτες. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί και περιμένω να γίνω μέλος του γκρουπ για να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους που το κλαμπ έχει θέσει. Όπως είπα και πριν, το πρότζεκτ μου αρέσει πολύ, είμαι χαρούμενος που ξεκινάμε αυτό και έχω στο μυαλό μου πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

-Για τους τρεις τίτλους (ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα που κατέκτησε στον ΠΑΟΚ) κι αν είναι έτοιμος να μεταφέρει τις εμπειρίες του στη νέα του ομάδα: «Όλα ξεκινάνε από την ομάδα, από το γκρουπ. Γνωρίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλοί καλούς παίκτες και εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να τους βοηθήσω. Φυσικά ελπίζω και να βοηθηθώ κι εγώ από εκείνους. Είμαι σε μία νέα ομάδα, μία νέα πόλη. Πιστεύω όμως πως στο τέλος της ημέρας θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, ανυπομονώ να αρχίσω και ελπίζω πως θα δώσω καλά στοιχεία στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου στο κλαμπ…».

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, 19:30

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού
Επόμενο άρθροH εξέλιξη της πανδημίας: 295 νέα κρούσματα – 145 στην Αττική