Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Η επέλαση του «Μπάλλου» οδήγησε τις αρχές πολλών περιοχών να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία, ενώ προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία -η οποία σημειωτέον αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες- έχει κάνει αισθητή την παρουσία της σε πολλές περιοχές, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε δρόμους της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και «στήνοντας» χειμωνιάτικο σκηνικό στη Δυτική Μακεδονία, όπου έπεσαν τα πρώτα χιόνια.

Στην Αττική οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι.

Στην Ελευσίνα, στη 01:00 τα ξημερώματα, χρειάστηκε να γίνει από την Πυροσβεστική απεγκλωβισμός οδηγού στην Ελευσίνα, στον παραλιακό δρόμο στο ύψος της οδού Κανελλοπούλου, όπου η κυκλοφορία διεκόπη.

Σταδιακά, οι βροχές επεκτάθηκαν στο λεκανοπέδιο, ενώ στην Ιερά Οδό έπεσε ακόμα και χαλάζι λίγο μετά τις 08:00. Τα φαινόμενα ήταν έντονα και στα βόρεια προάστια, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε «ποτάμια».

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που καταφθάνουν από την Κηφισιά.

Τα πρώτα χιόνια

Στη Φλώρινα η κακοκαιρία έφερε τα πρώτα χιόνια, «ντύνοντας» στα λευκά το Νυμφαίο, όπου η θερμοκρασία έπεσε στο μηδέν και το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.

Προληπτική εκκένωση χωριών στη Βόρεια Εύβοια

Στο μεταξύ, τα βλέμματα είναι μονίμως στραμμένα στην Εύβοια, όπου ο κίνδυνος για πλημμύρες είναι τεράστιος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Συνολικά, 45 άτομα συνολικά δέχθηκαν να απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους χθες το βράδυ από χωριά στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, άνδρες της Αστυνομίας έκαναν συστάσεις για εκκένωση των χωριών πάντα σε προληπτικό επίπεδο. Αυτοί που θέλησαν να μετακινηθούν φιλοξενούνται από φιλικά τους πρόσωπα. Από την Περιφέρεια έχει μισθωθεί ξενοδοχείο για να εξυπηρετήσει όσους θελήσουν να βρουν καταφύγιο.

Σε απόλυτη ετοιμότητα οι Ενοπλες Δυνάμεις

Σε ετοιμότητα για συνδρομή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εφόσον απαιτηθεί κατά τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένων της κακοκαιρίας, βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι χθες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, κατά την οποία έγινε ενημέρωση επί των νέων μετεωρολογικών δεδομένων αλλά και ανακεφαλαίωση επί των τελευταίων προγνωστικών μοντέλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Πώς θα παρελάσουν φέτος τα σχολεία και οι μαθητές
Επόμενο άρθροΦενέρμπαχτσε: Παραχωρεί τον Σάλαϊ