Την ευχή να μην γίνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου εκφράζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνοντας ότι έτσι η μέρα αυτή να είναι μια ακόμα σπονδή στο Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Το Πολυτεχνείο ζει ή με επιμέλεια το σκοτώνουμε κάθε χρόνο; Εδώ και δεκαετίες οι αστυνομικοί, που αναγκαστικά συγκεντρώνονται, είναι περισσότεροι από ότι στα ίδια τα γεγονότα, καθώς λίγοι καταστροφείς προσποιούνται πως αναπαριστούν τους πολλούς δημιουργούς του ‘73.

»Η πικρή αυτή διαπίστωση δεν μπορεί όμως να αλλοιώσει το αληθινό μήνυμα της πλέον αυθεντικής γιορτής της νεολαίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Την βαθιά ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις διαγενεακές αδικίες και ανισότητες με γενναιότητα και σοβαρότητα. Όπως εκείνοι τότε άνοιξαν δρόμο και τα έβαλαν με τη χούντα διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους.

»Η πρόοδος άλλωστε στον αγώνα για την δημοκρατία, την δικαιοσύνη και τα δικαιώματα μετριέται στην πράξη. Όπως το έκαναν κι εκείνοι.
Φέτος για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάζεται χωρίς τον βάρδο της. Ας κυλήσουν όλα έτσι ώστε η μέρα και η γιορτή να είναι μια ακόμη σπονδή στον Μίκη μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΡΓΑΝΗ – 21.000 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν έκαναν τα απαιτούμενα rapid test
Επόμενο άρθροIngeborg Beugel – Η Ολλανδή δημοσιογράφος φεύγει από την Ελλάδα μετά από απειλές