Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 16:22

Αν και η La Liga ευθυγραμμίζεται με τις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ολοκλήρωσης του ισπανικού πρωταθλήματος, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει έτοιμο το εναλλακτικό σενάριο, σε περίπτωση που η συνέχιση της σεζόν καταστεί ανέφικτη λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σημερινή απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, αν το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας διακοπεί οριστικά, η προσωρινή κατάταξη θα ισχύσει σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα δηλωθούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου (2020-21).

Με βάση την απόφαση αυτή, αν η La Liga δεν αρχίσει εκ νέου, τα εισιτήρια για το Champions League θα πάρουν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σεβίλλη και η Σοσιεδάδ, ενώ οι Χετάφε και Ατλέτικο Μαδρίτης θα δηλωθούν στο Europa League.

Στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση θα μετάσχει και η Αθλέτικ Μπιλμπάο, αν διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου με τη Σοσιεδάδ (ακόμη κι αν ηττηθεί), ενώ σε περίπτωση που ο τελικός του Copa del Rey ματαιωθεί, το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League θα καταλήξει στη Βαλένθια, που ήταν έβδομη στο πρωτάθλημα τη στιγμή της διακοπής.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη δήλωση ομάδων στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και όχι ενδεχόμενη ανάδειξη πρωταθλητή ή υποβιβασμό ομάδων στη δεύτερη κατηγορία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, 16:27

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιατί θα χρειαστούν 12-18 μήνες για το εμβόλιο
Επόμενο άρθροΓ. Βαλτινός: Ανησυχία για το θέατρο-Οι άρχοντες να μην ξεχνούν τους καλλιτέχνες