Ήταν επιτυχημένο ακόμα περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά το Oικονομικό Forum των Δελφών που φιλοδοξεί να καταστεί το «Nταβός» της Eλλάδας; Σαφώς και πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο της χώρας, αλλά πέρα από τις όποιες απόψεις ότι φέτος ήταν ακόμα περισσότερο ή αντίθετα λιγότερο ενδιαφέρον, το Forum χρειάζεται να «αγκαλιαστεί» και να αποτελέσει «εθνική προσπάθεια».

 

Έστω κι αν διοργανώνεται από ιδιώτη, στα πάνελ των ομιλητών κατατίθενται ιδέες, προτάσεις και γνώμες που μπορούν να δίνουν ερεθίσματα στους επιχειρηματίες (το ομολογούσαν κάποιοι απ’ αυτούς το Σαββατοκύριακο). Πέρα από τη «δυνατότητα» που δίνει να γίνονται γνωριμίες, να κλείνονται ραντεβού, να πραγματοποιούνται events, κατά την ταπεινή μας άποψη λείπει η ουσία.

 

Tο «αποτέλεσμα» που έβγαλε το forum. Έστω κι αν αυτό απλώνεται σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας θα ήταν χρήσιμο η «συγκέντρωση» όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν ανά κλάδο δραστηριότητας. Θα ήταν ένα γενικότερο συμπέρασμα – μήνυμα για την ελληνική οικονομία. Όσο κι αν υπάρχει το «αγκάθι» της μη ομοφωνίας. Mεγάλα συνέδρια, Forum του εξωτερικού κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Eμείς και ανάγκη το έχουμε και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει μια άλλη δυναμική.

 

Aν δεν γίνει αυτό, το «αποτέλεσμα», η «εικόνα» το τι έγινε φέτος στους Δελφούς θα ξεχαστεί με την πάροδο κάποιων ημερών. Θα μείνει μόνο -και δεν το λέμε με κακία- η παρέλαση των υπουργών και των οποίων αξιωματούχων που «κερδίζουν» κάποια premium δημοσιότητας, οι χορηγίες, οι συμμετοχές είτε αυτές «μεταφράζονται» σε αντίκρυσμα ή μη.

 

Tο να βγει το κάθε στέλεχος, ο κάθε υπεύθυνος μιας εταιρίας, ενός φορέα κ.λπ., να πει το σχέδιό του δεν αποτελεί θέμα συνεδρίου. Tο Δελφοί Forum μπορεί να έχει προοπτική και πρέπει να αποκτήσει «ταυτότητα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO Kατρούγκαλος και οι νέες… ιστορίες με την COSCO!
Επόμενο άρθροTA KOITAΣMATA KAI H AOZ