Τα απαραίτητα βήματα για την αποκατάσταση όσων μνημείων υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στις Μυκήνες εξετάζει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας. Ο αρχαιολογικός χώρος όπως και το μουσείο άνοιξαν και πάλι από το πρωί της Τρίτης 1/9 για τους επισκέπτες.

Οι κάτοικοι του χωριού των Μυκηνών τονίζουν ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας της περιοχής βασίζεται στο τουρισμό…

Πάντως η πολιτική αντιπαράθεση καλά κρατεί.

Από το βήμα της Βουλής η υπουργός πολιτισμού τόνισε ότι παρά τις αιτήσεις χρόνων του υπουργείου προς το δήμο το νερό δεν έφθασε μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο ενώ με χρηματοδότηση του υπουργείου θα ενισχυθεί το σύστημα πυρόσβεσης. Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη: «Να σταματήσετε λοιπόν τα ψεύδη και τις πομπώδεις εκφράσεις, οι Μυκήνες παραμένουν ολόχρυσες και λαμπερές στον ουρανό».

«Ύβρις η θέση της Λίνας Μενδώνη και προκλητική η δήλωση της ότι αυτό που θα βλέπει ο πολίτης είναι λίγο μαύρο στο χώμα», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΧΑ Νατάσα Γκάρα.

«Δεν υπήρξε κανένα θράσος και απαξίωση αυτό που υπάρχει είναι το μαύρο χρώμα στο χώμα και δεν υπήρξε καμία ύβρις, ύβρις είναι η δική σας θέση», απάντηση η Λ. Μενδώνη.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γαλανόπουλος

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝτράγκι: Οι επιδοτήσεις πρέπει να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας όχι να σώσουν τις παλιές
Επόμενο άρθροΠρόταση του ΟΦΗ στην Λίγκα για σέντρα 12/9 και αναβολή των αγώνων ΑΕΚ και Ολυμπιακού