Θετικοί στον κορονοϊό και ασυμπτωματικοί εντοπίστηκαν 17 από τους 38 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Πλωμάρι και μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη.

Σημειώνεται ότι με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσοι φθάνουν στο νησί αντιμετωπίζονται από την πρώτη στιγμή ως πιθανά κρούσματα.

Με σκοπό την πλήρη και υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών, ο δήμος Μυτιλήνης με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι “στις 9-8-2020 μας ανακοινώθηκε από τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας δια του ΕΟΔΥ, ότι από τους ευρισκόμενους σε καραντίνα 38 μετανάστες, οι οποίοι έφτασαν με βάρκα στο Πλωμάρι στις 4-8-2020 και για τους οποίους από την πρώτη στιγμή ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες αυστηρές διαδικασίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, σε σχετικές εξετάσεις που υπεβλήθησαν, ευρέθησαν 17 άτομα θετικά στον COVID-19 ως ασυμπτωματικοί. Τα άτομα αυτά θα παραμείνουν σε καραντίνα σε πλήρη φύλαξη και απομόνωση για 14 μέρες, οπότε και θα γίνει ο σχετικός επανέλεγχος. Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος προσωπικά, παρακολουθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία την ακριβή τήρηση των ιατρικών κανόνων για διασφάλιση της υγείας όλων των δημοτών, συστήνουν όμως ατομική ευθύνη και αυστηρή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για να μείνουμε υγιείς και ασφαλείς.”

Πηγή ΕΡΤ Β. Αιγαίου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕισαγγελική έρευνα για την τραγωδία στην Εύβοια – Αντιεισαγγελέας αύριο στα σημεία των καταστροφών
Επόμενο άρθροΣήμερα η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ