Ξεκάθαρος ήταν για το θέμα της Χάγης ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι μόνο για την υφαλοκρηπίδα μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.
«Με την Τουρκία έχουμε μια σημαντική διαφορά την υφαλοκρηπίδα η οποία ακριβώς λόγω της αλλαγής του δικαίου της θάλασσας μέσα στα χρόνια, έχει και μια διαφορά για την ΑΟΖ» τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Η ελληνική πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευτούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Άναρχος ο διάλογος περί Χάγης» σχολίασε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Και το ερώτημα είναι: Τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό, το οποίο είναι προϋπόθεση για να πας στη Χάγη;» είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Για «άνοιγμα κερκόπορτας που θα μας οδηγήσει στην εθνική καταστροφή» κάνει λόγο η Ελληνική Λύση, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Δένδια.

Η Χάγη είναι ένα θέμα, το οποίο συζητάμε πάρα πολύ, αλλά είμαστε πολύ μακριά από αυτό, επισημαίνει ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση όλων των ελληνικών Κυβερνήσεων και του Πρωθυπουργού πρόσφατα, ότι η βασική μας και η μόνη νομική διαφορά που έχουμε είναι το ζήτημα του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας και επομένως, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ. του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Τουρκία, έχει προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου η συνάντηση σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη των δύο ομάδων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων από Ελλάδα και Τουρκία για  τη συζήτηση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης για ανοιχτούς διαλόγους επικοινωνίας με την Τουρκία.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΨηφίζεται την Τρίτη το ν/σ για την αναδιάρθρωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας
Επόμενο άρθροΜητρώο μελών και εργαζόμενων στις ΜΚΟ προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης