Ηρεμία επικρατεί στη Μόρια, ενώ σε συμβολική κατάληψη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου προχώρησαν σήμερα κάτοικοι της Μόριας μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια σε πορεία μεταναστών από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας προς την πόλη της Μυτιλήνης. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης είπε ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί η Λέσβος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αναμένει την απάντηση της κυβέρνησης. Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε ότι τα πνεύματα είναι οξυμένα και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα.

Κάτοικοι της Μόριας από το πρωί πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο χωριό όταν περίπου 300 κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν καθώς πέρασαν μέσα από το χωριό οι περίπου 1.000 διαδηλωτές.

Σε σύσκεψη με την παρουσία του περιφερειάρχη και του δημάρχου αποφασίστηκε η ενίσχυση της εισόδου του χωριού με αστυνομική δύναμη.

Νωρίτερα, νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, άναψαν φωτιές, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και απάντησαν με χρήση χημικών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μίλησε για δυσάρεστα γεγονότα που επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου και άφησε αιχμές για υποκίνηση των επεισοδίων.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιεξήχθη φιλικός αγώνας μπάσκετ για τη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου
Επόμενο άρθροΒόλος: Περπάτημα «μετ’ εμποδίων» για τους κατοίκους στο πεζοδρόμιο στην οδό Βυζαντίου στη Ν. Ιωνία (φωτό)