Δεν είμαστε στο κακό σενάριο, δεν χρειάζεται πανικός. Συντηρούμε μια επιτυχία αυτή τη στιγμή, αρκεί να τηρήσουμε τις συστάσεις . Δεν είναι τραγικό να φοράμε μάσκες σε κλειστούς ιδιαίτερα χώρους ή όταν υπάρχει συνωστισμός, επεσήμανε ο Μανώλης Δεμιρτζάκης καθηγητής Γενετικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Γενεύης, πρόεδρος Ιδρύματος Έρευνας Καινοτομίας και Τεχνολογίας, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Όπως είπε «είμαι λιγότερο απαισιόδοξος από την όλη κατάσταση… δεν έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα, είμαστε σε καλό σημείο. Με τα σημερινά δεδομένα του ανοίγματος του τουρισμού ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι πολύ μεγάλος. Όταν θέλουμε να κάνουμε εκτίμηση για το τι γίνεται στην Ελλάδα σαφώς πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τι γίνεται εκτός της χώρας…».

Ο κ. Δεμιρτζάκης σημείωσε πως «δεν πρέπει να ζητάμε από τον κόσμο ανάλογα με το πόσα κρούσματα υπάρχουν, πότε πρέπει να φορούν μάσκες και πότε όχι. Πρέπει να υπάρχει συστηματική εγρήγορση».

«Υπάρχουν δύο ειδών μέτρα, τα οριζόντια όπως η χρήση μάσκας και τα επιμέρους όπως η τοπική απομόνωση κάποιων κοινοτήτων. Πρέπει να είναι ευέλικτα. Να εξασφαλιστεί το μίνιμουμ. Και ο κόσμος πρέπει να ακολουθεί τις συστάσεις. Πρέπει να βγούμε από τη λογική ότι αν υπάρχει πρόστιμο φοράμε μάσκες και αν δεν έχει δεν φοράμε…», είπε.

«Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, χρειάζεται ψυχραιμία, αλλά είμαστε στο καλό σενάριο…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε ακόμα πως ο τουρισμός στη χώρα σήμερα, έστω και σε αυτά τα επίπεδα, σημαίνει άλλη μία επιτυχία της χώρας μας. Μπορούμε να κρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα.

Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση πως μέσα στους επόμενους 6-8 μήνες πιθανά να υπάρχει φάρμακο ή και το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της Covid -19.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πώς θα πάρετε την κρατική επιδότηση;
Επόμενο άρθροΧαμός στο Instagram για την πόζα της πρωταθλήτριας τένις με μπικίνι