«Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί με τις γυναίκες του Ιράν» αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, σε δήλωσή της σχετικά με τις έντονες διαμαρτυρίες για τον θάνατο της 22χρονης στο Ιράν.

«Οι φωνές των γενναίων γυναικών στο Ιράν ακούγονται σε όλο τον πλανήτη. Δίπλα τους και γενναίοι άντρες. Μαζί γράφουν ιστορία και διεκδικούν την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ελευθερία» επισημαίνει η κ. Συρεγγέλα.

Έντεκα νεκροί από τις διαδηλώσεις

Τους 11 έχουν φτάσει οι νεκροί στο Ιράν μετά το ξέσπασμα των διαδηλώσεων στη χώρα για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.

Όπως μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων σήμερα, επτά διαδηλωτές και τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής.

Παράλληλα οι Φρουροί της Επανάστασης ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να προσάγουν «όσους διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες», σε ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε σήμερα.

«Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας προς την οικογένεια και τους συγγενείς της εκλιπούσας Μαχσά Αμινί και έχουμε ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να εντοπίσουν όσους διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στους δρόμους, αλλά και όσους θέτουν σε κίνδυνο την ψυχολογική ασφάλεια της κοινωνίας, και να τους αντιμετωπίσουν αποφασιστικά», ανέφερε η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε «τη βίαιη καταστολή» και την «παράνομη χρήση χειροβομβίδων, σφαιρών από ατσάλι, δακρυγόνων, κανονιών νερού και γκλομπ με στόχο να διαλυθούν οι διαδηλωτές».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: 72χρονος κατείχε δύο μαρμάρινα τμήματα κιόνων
Επόμενο άρθροΜαλέλης κατά Μουτζούρη για τον δρόμο Σκάλας Σκαμνιάς – Εφταλού