«Η Θεσσαλονίκη περνά δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην τήρηση των μέτρων, αλλά και σε κοινωνικά θέματα που γεννιώνται  από το lockdown ιδίαιτερα σε οικογένεις και ηλικιωμένους» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που βρίσκεται σήμερα στην πόλη για επιχειρησιακούς λόγους.

Ο υπουργός έκανε έκκληση προς τους πολίτες «Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων με άσκοπες μετακινήσεις».  «Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειράζεται να αντέξουμε, πρέπει να αντέξουμε ακόμα λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί» κατέληξε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη για την τήρηση των μέτρων ενόψει και της 17ης Νοέμβρη, και στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την προστασία του προσωπικού και τη διασπορά του ιού τόνισε ότι όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις είναι πλήρως καλυμμένες με υλικά και όλα τα μέτρα εποπτεύονται με αυστηρότητα από αξιωματικούς. Ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει αποστείλλει χιλιάδες τεστ για τον κορονοϊό και τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το προσωπικό σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα.

 «Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της αστυνομίας» τόνισε ο υπουργός και κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή, γιατί είναι πολύτιμη η συνεισφορά τους στην εποπτεία των μέτρων και την υπηρεσία της χώρας και της κοινωνίας.

Ερωτηθείς για το θέμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, ο κ. Χρυσοχοϊδης, σχολίασε: «Αυτή η συζήτηση εξελίσσεται μακάβρια. Είναι μία άσκοπη συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα, το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ. Ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος έτσι. Την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα του 2020, όλες αυτές τις γιορτές τις φυλάξαμε και προφυλάξαμε τους εαυτούς μας. Το ίδιο θα γίνει με την 17η Νοεμβρίου, την οποία θα γιορτάσουμε με κατάνυξη και σεβασμό, αλλά χωρίς πορείες».

Στην πόλη βρίσκεται από το πρωί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έχει συγκαλέσει σύσκεψη για την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπό το 2023 και βλέπουμε για τους δημοσιονομικούς κανόνες
Επόμενο άρθροΚέρδη 1% για τον Γενικό Δείκτη