Την πορεία της εφαρμογής των μέτρων για την πρόληψη κατά του κορονοϊού συζήτησε με τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας και μέσω τηλεδιάσκεψης και των υπόλοιπων Ιονίων, καθώς και τους αξιωματικούς των σωμάτων ασφαλείας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που πραγματοποίησε επίσκεψη – εξπρές νησί των Φαιάκων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καλοκαιρινή περίοδο εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος της Άνοιξης θα έχει εμβολιαστεί ο πληθυσμός όλων των ελληνικών νησιών ώστε κάτοικοι και επαγγελματίες να είναι θωρακισμένοι με την έναρξη της τουριστικής σαιζόν.

«Έρχεται η σειρά των μεγάλων νησιών και μία σειρά από επαγγελματικές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε όλο αυτό το εγχείρημα», υπογράμμισε ο Υπουργός, επισημαίνοντας σε σχέση με τον τουρισμό ότι τα Επτάνησα είναι πολύ ελκυστικά για την Ευ6ρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. «Πηγαίνοντας έτσι και εφαρμόζοντας τον οδικό χάρτη που η κυβέρνηση έχει εκπονήσει, σε λίγους μήνες θα πλημμυρίσουμε από επισκέπτες και θα ξαναχαμογελάσουμε».

Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου αναφερόμενη σε όσα συζήτησαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης με τον Υπουργό, μεταξύ αυτών την ανάγκη μαζικών ράπιντ τεστ στο χώρο της εκπαίδευσης, με συμβολή για την αγορά τους και από τους δήμους, αλλά και τον εμβολιασμό των εργαζόμενων του χώρου του τουρισμού κατά προτεραιότητα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ γιορτάζει 110 χρόνια δημιουργίας, πρωτοπορίας και κοινωνικής προσφοράς
Επόμενο άρθροΣτα χέρια της Επιτροπής Δεοντολογίας υπόθεση πλαστογραφίας της ΠΑΕ Άρης!