«Μήνυμα συνθηκολόγησης και αναξιοπιστίας» χαρακτήρισε το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος,.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ήταν «μήνυμα συνθηκολόγησης γιατί δεν άγγιξε τα κρίσιμα ζητήματα, όπως η ενίσχυση του ΕΣΥ, η στήριξη των μέσων μεταφοράς, η προστασία των χώρων εργασίας, η μείωση των μαθητών στις τάξεις» και «μήνυμα αναξιοπιστίας γιατί, μόλις πριν δύο μέρες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάς έλεγε ότι δεν θα πάρει μέτρα για τους ανεμβολίαστους».

Μάλιστα, ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε πως «πριν 15 μέρες, ο κ. Μητσοτάκης, όταν του λέγαμε να πάρει μέτρα στις εκκλησίες, μετέτρεψε τη συζήτηση σε μάθημα θρησκευτικών». «Χθες, τελικά έγινε θαύμα και υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στις εκκλησίες», τόνισε.

«Δυστυχώς, το δίλημμα στο οποίο έχει εγκλωβιστεί ο κ. Μητσοτάκης είναι αν θα πάμε σε νέο lockdown ή θα θρηνήσουμε περισσότερους νεκρούς. Έχει εγκλωβιστεί σε αυτό το δίλημμα, γιατί δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα που ζητάμε και εμείς, και οι υγειονομικοί. Είναι λάθος ο χαρακτηρισμός ‘πανδημία ανεμβολίαστων’, πρόκειται για μια σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας, στην οποία ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει. Περιμένουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Μέσα στον Νοέμβρη έχουμε 1.137 απώλειες, πόσες συνέβησαν εκτός ΜΕΘ και ποια είναι τα ποσοστά θνητότητας στις ΜΕΘ;», προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε την ανάγκη «να τρέξουν τώρα οι κινητές μονάδες εμβολιασμών, ώστε να εμβολιαστούν χιλιάδες συμπολίτες μας σε απομακρυσμένες περιοχές και με κινητικά προβλήματα».

Και κατέληξε πως για να κερδίσουμε τη μάχη των εμβολιασμών, «χρειάζεται να μην έχουμε κι έναν υπουργό υγείας που, ένα μήνα πριν αναλάβει, δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιστρεπτέα Προκαταβολή – Υπολογίστε το ποσό που θα επιστρέψετε
Επόμενο άρθροΤα Ηνωμένα Έθνη θέλουν αποδείξεις ότι η τενίστρια Πενγκ Σουάι είναι καλά