Μοιράσου το άρθρο:

Το πρώτο πλοίο στο λιμάνι Σιγρίου είναι πλέον γεγονός. Χθες βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά, μέσω Μεστών Χίου, το πλοίο «Νήσος Χίος» πραγματοποίησε το πρώτο δρομολόγιο ενεργοποιώντας μια νέα πύλη εισόδου, αυτή της δυτικής Λέσβου, στο Σίγρι. Παράλληλα, μείωσε τον χρόνο ταξιδιού προς τη Λέσβο, περισσότερες από τρεις ώρες, από 12 που είναι από Πειραιά μέσω Χίου για Μυτιλήνη, σε λιγότερες από 9 ώρες.

Η περιοχή είχε να δει πλοίο περισσότερα από δέκα χρόνια ενώ  τότε η σύνδεση της ήταν με το λιμάνι του Λαυρίου, κάτι που δεν εξυπηρετούσε τους επιβάτες με αποτέλεσμα η σύνδεση, μετά την πραγματοποίηση λίγων δρομολογίων, να διακοπεί.

Στο πρώτο ταξίδι μαζί με τους εκατό περίπου επιβάτες ταξίδεψε και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, ενώ από το πλοίο αποβιβάστηκαν 20 αυτοκίνητα και 3 φορτηγά.

Στην υποδοχή του πλοίου χθες βράδυ στο Σίγρι συμμετείχε όλο το χωριό. Ο νέος δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο π. προϊστάμενος Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Χρήστος Λεοντής, ο εκτελών χρέη δημάρχου Λέσβου, αντιδήμαρχος Κώστας Αστυρακάκης, μαζί με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και φορέων της περιοχής, καλωσόρισαν τους επιβάτες.

Η νέα γραμμή Πειραιάς-Μεστά-Σίγρι θα εκτελείται με το πλοίο «Νήσος Χίος» της Hellenic Sea Ways, από Πειραιά κάθε Σάββατο στις 13.00 για Μεστά με άφιξη στις 18.40 και αναχώρηση στις 19.10 με άφιξη στο Σίγρι στις 21.40 και από Σίγρι κάθε Σάββατο στις 23.00 για Μεστά με άφιξη στις 01.30 και αναχώρηση στις 02.00 με άφιξη στον Πειραιά στις 07.40 της Κυριακής.

Χθες για την εξυπηρέτηση των επιβατών πραγματοποιήθηκε ένα έκτακτο δρομολόγιο με λεωφορείο των ΚΤΕΛ από Καλλονή για Σίγρι στις 19:00 το απόγευμα και από Σίγρι για Ερεσσό – Καλλονή στις 22:00 το βράδυ όπου εξυπηρετήθηκαν οι επιβάτες που έφτασαν με το πλοίο στο Σίγρι.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΚΤΕΛ Λέσβου κάθε φορά που θα προσεγγίζει το πλοίο στο λιμάνι του Σιγρίου θα πραγματοποιούνται έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επιβατών και κυρίως των επισκεπτών του νησιού.

Μέσα στα επόμενα χρόνια και με την ολοκλήρωση του έργου του νέου λιμανιού Σιγρίου καθώς και του οδικού άξονας Καλλονής-Σιγρίου, οι φορείς υποστηρίζουν ότι θα δοθεί μια νέα ώθηση για την ανάπτυξη της δυτικής και κεντρικής Λέσβου.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆρθρο-παρέμβαση της υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ Ζήνας Κακναβάτου για το Μουσικό Σχολείο
Επόμενο άρθροΤΕ ΣΑΜΟΥ ΚΚΕ : “Κανενα hotspot στο νησί”