Δεκαέξι νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, ενώ σήμερα γίνονται εκ νέου ιχνηλατήσεις στις επαφές τους.

Συγκεκριμένα, τα 12 κρούσματα προέκυψαν από τα τελευταία 108 δείγματα που ελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ και τα άλλα δύο είναι άτομα που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για έναν 46χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μία 21χρονη έγκυο. Επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα από τις νέες ιχνηλατήσεις των επαφών των νέων κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι στην «Αρωγή», στο Κέντρο Υποδοχής νοσούντων στη Νίκαια, φιλοξενούνται 55 άτομα τα οποία το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Την ίδια ώρα, οι Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποίησαν διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε υπαλλήλους πρώτης γραμμής της Περιφέρειας Αττικής. Στη δειγματοληψία συμμετείχαν 5 από τις 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Συνολικά το κινητό κλιμάκιο των ιατρών, λαμβάνοντας αυστηρά τις αναγκαίες προφυλάξεις και με πλήρη εξοπλισμό, προέβη σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από 140 στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Εν τω μεταξύ, παρατείνονται έως τις 7 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού για τους διαμένοντες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης όλης της χώρας και στις δομές φιλοξενίας της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Κουτσόχερου, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπήρξε το πιο επιδραστικό πρόσωπο στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης
Επόμενο άρθροΗ Κ. Κούνεβα στην ΕΡΤ για τον δικό της εφιάλτη αλλά και τον αγώνα που πρέπει να δώσει η 34χρονη (video)