Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τα πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Παρασκευή 3/7 από τη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Κατά πληροφορίες αναμένονται νέα μέτρα που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν τη μείωση φορολογικών βαρών και την ενίσχυση της ρευστότητας, επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο «ΣΚΑΙ» έδωσε μια πρώτη «γεύση» κάνοντας λόγο για γενναία μείωση προκαταβολής φόρου, ακόμα και 100% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σήμερα εξάλλου πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 180.000 δικαιούχων έκτακτη ενίσχυση 300-534 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες που παρέμειναν κλειστοί από την 1η έως την 18η Μαίου –οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση θα λάβουν 300 ευρώ- είτε για ολόκληρο τον Μάιο οπότε η έκτακτη ενίσχυση θα φτάσει στα 534 ευρώ.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα στήριξης, στο επίκεντρο των κυβερνητικών παρεμβάσεων, αναμένεται να βρεθεί ο τουρισμός. Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους ηγέτες χωρών που διαχειρίστηκαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα δοθεί έμφαση στη στήριξη της απασχόλησης και τόνισε την ανάγκη, στη Σύνοδο Κορυφής, στις 18 Ιουλίου, να υπάρξει μία φιλόδοξη συμφωνία για το Ταμείο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, αλλά περιμένουμε ανάκαμψη το 2021. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, ανεβάζουν τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών από μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ : ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στην ΕΡΤ: Αγωνία για την τύχη της Αγίας Σοφίας (video)
Επόμενο άρθροΗ Lauren Luongo αναστατώνει κόσμο με τις πόζες της