Μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών θα επιδιώξει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2021 η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου.

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομενου θα περιλαμβάνεται διάταξη που θα αφορά στις μειώσεις φόρου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα σχεδιαστεί μετά το καλοκαίρι, πάνω στην ορθή κατεύθυνση που η κυβέρνηση έχει ήδη χτίσει. Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών.

Εξάλλου, πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1.516 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 783 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 1.463 εκατ. ευρώ, παρουσιάστηκε την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία που εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Πιστώνονται € 5 εκατ. για Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.256 επιχειρήσεων, δικαιούχων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ποσό συνολικού ύψους 5.004.800 ευρώ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μετά τον έλεγχο των στοιχείων που είχαν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport, εντόπισαν 595 περιπτώσεις επιχειρήσεων – δικαιούχων της ενίσχυσης, οι οποίες είχαν δηλώσει λανθασμένο αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ). Οι επιχειρήσεις αυτές θα ειδοποιηθούν από την ΑΑΔΕ με ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου να διορθώσουν το IBAN. Μόλις πραγματοποιήσουν τη διόρθωση, θα λάβουν και αυτές Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, συνολικού ύψους 476.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της καταβολής των παραπάνω ενισχύσεων, συνολικά 480.810 επιχειρήσεις θα έχουν λάβει Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού, συνολικού ύψους 384.648.000 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, έτσι, έμπρακτα ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των επιχειρήσεων στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, υλοποιώντας στοχευμένες πολιτικές για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

ΟΑΕΔ: Τελευταία προθεσμία υποβολής ΙΒΑΝ για τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Την τελευταία παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων έως και την Κυριακή 31 Μαΐου αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Οι 18.000 (10,7%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 31 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται, μετά την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Θ. Τσίρος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις 4/6 εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της Super League για ΠΑΟΚ-Ξάνθη
Επόμενο άρθρο«Εξαιρετική η απόφαση της Euroleague»