Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Φεστιβάλ του εκπαιδευτικού Προγράμματος «ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;» με την τελετή απονομής βραβείων των ταινιών, , στην Αθήνα, στο ιστορικό κινηματοθέατρο ΣΤΟΥΝΤΙΟ.

Ο διαγωνισμός που προάγει την τέχνη του κινηματόγραφου στα σχολεία οργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά.

Οικοδεσπότης ο ηθοποιός Φίλιππος Σοφιανός.

Την εκδήλωση, παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και κινηματογραφιστές που με την παρουσία τους, τα γέλια τους και τα σχόλια τους έδωσαν πνοή και υπόσταση στο αίτημα «Πάμε Σινεμά;».

Στην κατάμεστη αίθουσα μεγάλοι πρωταγωνιστές οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

To πρώτο Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ: ‘‘Ο Άγνωστος Σωτήρας’’,απέσπασε το 1ο Εργαστηριακό κέντρο Άργους & 1ο ΕΠΑΛ Άργους
Το βραβείο απένειμε ο σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, Κώστας Καστόρης

1ο Βραβείο καλύτερης ταινίας: ‘’Βάζεις στοίχημα;’’, 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας
Το βραβείο απένειμε ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρης


Κριτική επιτροπή

Κώστας Φέρης, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος, Συγγραφέας
– Αγγελική Τουμπανάκη, Βοκαλίστρια, ερμηνεύτρια, επιστήμονας, mixed-mediapractitioner και καθηγήτρια φωνής σε performers και ηθοποιούς.
– Σοφιανόπουλος Δημήτρης, Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος
– Έφη Γεωργάκη, Συγγραφέας, Σκηνοθέτης θεάτρου
– Γιάννης Παπανικολάου, Φωτογράφος

Η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργους ‘‘Ο Άγνωστος Σωτήρας’’νεά, είναι ένα ντοκιμαντέρ με την άγνωστη ιστορία του Asa Jennings, του ανθρώπου που έσωσε 350.000 Έλληνες το 1922 στην καταστροφή της Σμύρνης. Στο 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους φοιτούν παιδιά με προσφυγικές ρίζες από τη Σμύρνη και από ολόκληρη τη Μικρά Ασία. Ήθελαν να ασχοληθούν με το δράμα των προγόνων τους το 1922 και να τους αφιερώσουν τη δημιουργία τους. Ο Σίντλερ της Σμύρνης (Asa Jennings) αγνόησε την επίσημη πολιτική της χώρας του, δεν έλαβε υπόψη θρησκεία, χρώμα και φυλή. Ήθελε μόνο να σώσει όσο γίνεται περισσότερους δύστυχους συνανθρώπους του. Έδωσε την περιουσία του, έπεισε τους Τούρκους και πίεσε τις ελληνικές αρχές για να εξασφαλίσει την διάσωση των προσφύγων… Και τα κατάφερε….

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο ΣτΕ το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ (video)
Επόμενο άρθροστο επίκεντρο τα ελληνικά αποστάγματα