Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, με την απόφαση 313 της Οικονομικής Επιτροπής, συνεχίζει το πρόγραμμα της ημερήσιας σίτισης άπορων μαθητών στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της πόλης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησαν το 2010 οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και συνεχίζεται κάθε χρόνο για περίπου 150 μαθητές ημερησίως. Απλώνεται  έτσι ένα »δίχτυ» προστασίας και αλληλεγγύης σε κάθε Νεοσμυρνιά οικογένεια που το έχει ανάγκη.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στην άμεση αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων στην πόλη μας. Βάζουμε την παιδεία και τους μαθητές ως βασική προτεραιότητα. Ο μόνος Δήμος στην Αττική που υποστηρίζει το πρόγραμμα αυτό με ιδίους πόρους είναι ο Δήμος μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά από την Δημοτική Αρχή.

Διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει χρηστή διαχείριση των οικονομικών ενός Δήμου. Με διαθέσιμα χρήματα στα ταμεία, υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης ευάλωτων νοικοκυριών.

Αδιάφορο λοιπόν αν μου φτιάξεις την λακκούβα ή μου αλλάξεις την λάμπα. Ακόμη και τα σκουπίδια ας αργήσεις να τα πάρεις.  Αρκεί να μην αφήνεις κανένα παιδί στο Δήμο να πεινάει. Ας φωνάζω όσο θέλω είτε έχω δίκιο είτε άδικο για προβλήματα που υπάρχουν. Ότι και να φτιάχνεις κάτι άλλο θα χαλάει. Έτσι είναι. Ξέρω πως δεν μπορείς να βρίσκεσαι παντού. Είναι στη δεύτερη φύση μου όμως τα παράπονα. Όσο όμως δεν αφήνεις κανένα παιδί πεινασμένο, καμία οικογένεια αβοήθητη, είσαι ο άνθρωπος μου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπορρίφθηκε η έφεση ΑΕΚ και Μελισσανίδη για το ματς με τον Άρη
Επόμενο άρθροO παλμός του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στα πρακτορεία ΟΠΑΠ