Πέθαναν με διαφορά λίγων ημερών, μια μητέρα και ο γιος της που νόσησαν με κορονοϊό στον Βόλο. Κανείς από τους δύο δεν είχε εμβολιαστεί και σύμφωνα με το thenewspaper.gr, ο 56χρονος άνδρας εξέπνευσε νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπουλείου», όπου έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου, έφυγε από τη ζωή η μητέρα του, η οποία νοσούσε επίσης με κοροναϊό.

Οι περιοχές με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης καταγράφονται σε 10 Περιφερειακές Ενότητες. Πρόκειται για Αρκαδία, Ξάνθη, Πέλλα, Σέρρες, Ηλεία, Φωκίδα, Δράμα, Δυτική Αττική, Πιερία, Κιλκίς και Ευρυτανία.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, ανακοίνωσε ότι αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις σε αυτές τις περιοχές και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Επιπλέον, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος με τους ιδιώτες επαγγελματίες υγείας για δυνατότητα εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Υπενθύμισε ότι η δράση αυτή αναπτύχθηκε για τους παιδιάτρους, αλλά μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε ιδιώτης ανεξαρτήτου ειδικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦεύγει ο Κούμαν από την Μπαρτσελόνα αν χάσει από την Ατλέτικο
Επόμενο άρθρο«Σημαντικό βήμα για την πρόκριση»